Urmariti-va cheltuielile pentru a putea economisi

Este dificil sa stiti unde sunt scurgerile dvs. de cheltuieli daca nu stiti unde va duc banii. Acesta este motivul pentru care urmarirea cheltuielilor dvs. este o parte atat de importanta a bugetarii. Trebuie sa intelegeti unde risipiti pentru a sti ce cheltuieli puteti reduce.

Gestionarea timpului necesita aceeasi intelegere a modului in care cheltuiti. Cati dintre noi simtim ca avem un timp ingrozitor, doar pentru a ne da seama ca petrecem ore intregi pe social media. Pana cand nu stii unde iti petreci timpul, te vei chinui sa gasesti mai mult timp pentru a face lucrurile cele mai importante pentru tine.

Urmarirea timpului dvs. poate parea coplesitor, dar va poate ajuta sa identificati unde va duc zilele. Exista mai multe aplicatii care va pot ajuta sa urmariti cum si unde va petreceti timpul, inclusiv Toggl si RescueTime.

Cu toate acestea, pastrarea unui instrument de urmarire a timpului vechi (de exemplu, pe hartie) poate fi si mai utila. La fel ca in cazul urmaririi financiare, amintirea ca va trebui sa scrieti o decizie risipitoare (indiferent daca cumparati ceva de care nu aveti nevoie sau sa vizionati un videoclip de pe YouTube in timp ce ar trebui sa studiati) va poate oferi alte ganduri despre alegerea dvs.

Indiferent daca utilizati tehnologie sau hartie pentru a va urmari timpul, a avea o imagine a modului in care utilizati acest timp va poate ajuta sa evitati pierderile mari de timp. Petrecerea orelor in jos pe o gaura de iepure Twitter nu va ajuta sa va atingeti obiectivele, iar urmarirea va ajuta sa va dati seama cat de mult este un timp de a-ti „verifica rapid” feedul.