Te cunosti atat de bine?

Daca te straduiesti sa iti dai seama cine esti sau vrei doar sa te cunosti mai bine, iata cateva lucruri pe care le poti incerca!

1. INCERCATI UN TEST DE PERSONALITATE
Testele de personalitate pot merge foarte mult spre a ne ajuta sa avem o idee mai buna despre trasaturile noastre de personalitate, felul in care creierul nostru este conectat, modul in care functioneaza relatiile noastre, punctele noastre forte si punctele slabe si multe altele. Exista destul de multe teste de personalitate, dar aici sunt cateva dintre cele mai populare:

  • Indicatorul de tip Myers-Briggs
  • Enneagram
  • Cele patru tendinte
  • Profilul DiSC

2. DESCRIERE STIL PERSONAL
Cred ca stilul nostru personal ofera unele indicatii despre cine suntem. Stilul nostru este prima impresie despre noi insine pe care o prezentam lumii. Este o reflectare a felului in care ne exprimam. Cand ne dam seama de stilul nostru personal, ne dam sansa de a ne simti increzatori si frumosi in felul nostru unic. Deci, treceti prin garderoba si scapati de orice simtiti ca nu reflecta cu exactitate cum va simtiti inauntru. Apoi cautati inspiratie pe Pinterest sau in reviste si incercati sa gasiti un stil care sa arate cine sunteti cu adevarat.

3. INTREBATI
A avea o conversatie reala cu tine este o modalitate foarte buna de a invata lucruri noi pe care probabil ca nu le-ai cunoscut inainte. Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa va puneti intrebari care intr-adevar va fac sa ganditi. Puneti-va intrebari cum ar fi:

  • Care sunt obiectivele mele pe termen scurt? Obiective pe termen lung?
  • Cine este modelul meu cel mai mare si de ce?
  • Ce sau cine ma face sa ma simt in siguranta?
  • Care este cea mai mandra realizare?
  • Care sunt valorile mele esentiale?

4. UTILIZATI UN JURNAL
Jurnalele ar putea fi instrumentul cel mai util pentru a te cunoaste pe tine insuti. Sunt multe lucruri pe care le poti face. Puteti folosi jurnalul pentru a va auto-descoperi, cum ar fi cele de mai sus. Puteti face liste de lucruri pe care le-ati iubit, lucruri pe care doriti sa le faceti, lucruri pe care sunteti mandru sa le realizati sau orice alte liste despre care va gandi. Puteti scrie despre opiniile dvs. pe teme importante si despre modul in care ati format aceste opinii, puteti urmari modul in care va petreceti timpul. Puteti, de asemenea, sa scrieti gratuit despre tot ce va intereseaza. Exista atat de multe optiuni!