Stimulente financiare celor mici – II

Daca parintii decid sa ofere stimulente financiare copiilor lor, o alta mina terestra potentiala poate fi sa stie cum sa faca fata mai multor copii din familie. Daca un copil este un erudit nascut si altul se lupta cu dizabilitati de invatare sau probleme de comportament, recompensarea primului pentru ceea ce este deja bun si a nu da nimic celui de-al doilea nu se va termina bine. Elevul pe care doriti cel mai mult sa-l motivati va invata sa urasca si sa se supere scolii.

Pe de alta parte, poate fi dificil sa oferiti o scara de plata pentru fiecare copil. Persoanele cu un nivel ridicat de performanta s-ar putea supara ca fratii lor care se lupta primesc aceiasi bani pentru note mai proaste sau scoruri la teste. Clarificarea faptului ca recompensati efortul mai degraba decat rezultatele este cel mai bun mod de a va asigura ca nu descurajati chiar comportamentul pe care incercati sa il incurajati.

Stimulentele pot da inapoi
Desi platiti copiii pentru a-si imbunatati notele pot avea ca rezultat obtinerea unor obiceiuri de studiu mai bune si scoruri imbunatatite, s-ar putea sa nu ii incurajeze in mod eficient sa se angajeze cu scoala. Studiile au aratat ca recompensele ii stimuleaza pe elevi sa faca minimul necesar pentru a primi premiul, dupa care isi pierd interesul. Aceasta a fost problema exacta pe care familia mea a intampinat-o cu provocarea noastra de a manca morcovi, intrucat stimulentul a fost singurul motiv pentru care copiii isi mancau legumele si nu erau interesati sa incerce sa gaseasca o modalitate de a le placea sa manance morcovi.