Si artistii pot sa fac bani frumosi – II

Licentierea de arta pentru produse
Licentierea pentru arta este un domeniu pe care multi artisti nici macar nu il iau in considerare, dar este unul care iti poate stimula cu adevarat cariera de artist.

Daca intrati intr-un magazin cu amanuntul de renume, aruncati o privire la toate produsele sau accesoriile de acasa pentru a incepe.

Boluri, farfurii de hartie, perdele, articole de sezon, felicitari … lista continua! De cele mai multe ori, orice lucrare de arta sau model pe acele produse a fost creata de un artist undeva in lume.

Utilizarea acelei opere de arta este licentiata companiei care o utilizeaza, iar artistului i se platesc redevente pentru utilizare.

Artistul nu trebuie sa faca propria promovare sau marketing si poate lucra „in culise”, creand opere de arta si acordand licente pentru utilizarea pe produse.

Desi suna ca o afacere criminala, este nevoie si de multa munca si timp pentru a intra in afacerea cu licentiere. Cu toate acestea, daca ati decis ca acesta este traseul pe care doriti sa il parcurgeti si sunteti dispus sa depuneti eforturi, acesta poate fi cu adevarat plin de satisfactii!

Prin acordarea de licente de arta, desenele mele au fost prezentate pe articole de decor pentru casa si multe altele in magazine precum Bloomingdales, Urban Outfitters, Pottery Barn si multe altele!

Imaginati-va ca mergeti intr-o tinta si va vedeti lucrarile de arta intr-o colectie de produse noi.