Sanatatea mentala

Vreti sa faceti primii pasi din calatoria dumneavoastra pentru sanatatea mentala? Incepeti cu ideile de mai jos.

JOCUL EMOTIILOR
E greu de inteles emotiile noastre si de ce simtim modul in care o facem. Uneori, exista un tipar repetat de evenimente care ne afecteaza sentimentele si nici nu realizam. Daca aveti tendinta de a obtine sentimente aleatoare de iritare, tristete sau anxietate, noteaza timpul, locul si ceea ce se intampla in jurul tau. S-ar putea sa va dati seama ca se intampla ceva care va face sa va simtiti asa si acesta poate fi primul pas in abordarea problemei.

INTREBATI CORPUL
S-a spus mult ca felul in care tratam corpurile noastre si simtim in exterior va afecta modul in care ne simtim in interior si este complet adevarat. Lipsa de somn, alimente hranitoare sau exercitii fizice pot schimba starea de spirit de la fericit si fara ingrijire la  iritabil. Daca nu faceti pasii pentru ingrijirea corpului, acest lucru ar putea face diferenta. Cumparati niste fructe si legume, programati zilnic sesiuni de gimnastica si tineti nota de ceea ce trebuie sa faceti in fiecare zi pentru a va relaxa fizic si mental.

FA INVESTIGATII
Google este un instrument revolutionar pentru cei din comunitatea de sanatate mentala sau care sunt interesati doar sa invete mai multe despre propria sanatate. Daca v-ati simtit tulburat sau ati simtit ca ceva este in afara starii de spirit sau a corpului, cu siguranta nu sunteti singuri. Nu va fie frica sa incepeti sa faceti niste cercetari online sau vorbind prietenilor si resurselor de incredere.

Spune-i unui terapeut
O multime de oameni sunt reticenti in a incepe terapia din cauza jenei despre problemele lor sau teama de judecata. Cu toate acestea, nu cunosc nici o singura persoana care sa fi apelat la un terapeut sau cu un profesionist in domeniul sanatatii mentale si sa fi regretat acest lucru. Terapia devine din ce in ce mai populara in randul generatiilor mai tinere, ceea ce este benefic pentru viitorul sanatatii mentale. Nu va fie frica sa incepeti sa faceti acest lucru ca optiune. La urma urmei, ceea ce dorim cu totii este nu numai sa supravietuim, ci si sa prosperam.