Produse pe care sa le ai pentru a reduce consumul de plastic

Va doriti sa reduceti consumul de plastic, mai ales cand mergeti la cumparaturi la supermarket? Stim cu totii ca acolo sunteti inconjurat de pungi, iar tentatia este mare. Insa urmand aceste sfaturi, nu veti mai fi nevoit sa luati cate o punga pentru fiecare produs.

Mult plastic poate fi evitat daca alegeti sa cumparati produse de la piata, ori chiar de la fermieri. Fructele si legumele le puteti pune intr-o sacosa din materiale naturale, fara sa mai fie nevoie de tot acel ambalaj de plastic specific supermarketurilor. Dar daca n uai in zona fermieri, iata ce poti face:

 

  • Adura propria sacosa cu tine

In loc de pungi de plastic, adu o punga refolosibila din material textil. Tine intotdeauna una in geanta sau in masina in caz de nevoie.

  • Pungi refolosibile de produse

Inlocuieste pungile de plastic de la standul de legume cu propriile pungi reoflosibile. Exista saculeti din dumbac care pot fi folositi pentru a cumpara faina, orez si multe altele. Din moment ce fructele si legumele au coaja, acestea pot sta nestingherita in sacosa din material mai sus mentionata.

  • Borcane goale

Pastrati intotdeauna borcanele de sticla. Cand mergeti la supermarket la standul de produse vandute la vrac, scoatei propriul borcan pentru a-l umple. Mergeti sa il cantariti si plecati acasa cu cerealele, nautul sau lintea mult dorita.

  • Recicleaza sticlele si ambalajele

Cu fiecare noua oprire la supermarket esti mai aproape de un punct de reciclare. In general acestea se afla in parcare. Daca nu ai timp sau nu poti aduce toate produsele care se pot recicla, luati doar cateva de fiecare data cand mergeti la supermarket. In scurt timp veti observa ca veti incepe sa triati enorm din consumul de plastic.

Par niste pasi mici care nu pot face o diferenta, dar daca am face cu totii aceste mici schimbari, am  reusi sa salvam planeta deja ranita de indiferenta noastra.