Pastrarea cardurilor in siguranta online

Nu ar trebui sa furnizati niciodata informatiile despre cardul dvs. de credit printr-o legatura dintr-un e-mail care se doreste a fi de la institutia financiara sau de la un comerciant. Escrocii sunt capabili sa-si faca e-mailuri false si site-urile web sa para legitime, acesta fiind exact motivul pentru care am cazut victima acestei fraude.

Dar chiar si in momentul in care mi s-a exprimat momentul in care am fost solicitata informatiile mele de plata de la „gazda mea web”, au existat alte semne de avertizare pe care as fi putut sa le ascult daca as fi fost atent.

Prima este adresa de e-mail propriu-zisa. Aceste e-mailuri false vor avea adesea un nume de afisare cu aspect legitim, care este singurul lucru pe care il puteti vedea in e-mailul dvs. Cu toate acestea, daca treceti peste sau faceti clic pe numele afisajului, puteti vedea adresa de e-mail reala care v-a trimis mesajul. Adresele nelegitime nu respecta acelasi format de adresa de e-mail pe care il veti vedea de la compania legitima.

In plus, uitandu-ma la adresa URL care apare atunci cand am dat clic pe link, mi-ar fi putut spune ceva ciudat. Orice site legitim care are nevoie de informatiile dvs. financiare va avea o adresa URL sigura pentru a va accepta plata. Adresele URL securizate incep cu https: // (mai degraba decat http: //) si prezinta o pictograma de blocare in bara browserului. Daca aceste elemente lipsesc, nu trebuie sa introduceti informatiile cardului dvs. de credit.