Minciuni nevinovate care va pot ajuta sa economisiti bani

Uneori trebuie sa fugi putin de adevar pentru a salva niste bani bani. Indiferent daca este vorba de a renunta la evenimente sociale costisitoare, sau chiar de a amana donatii caritabile, cu totii spunem minciuni pentru a evita cheltuielile din cand in cand. Si e in regula! Iata cateva din cele mai obisnuite pe care le-am folosit, si puteti, de asemenea, sa le folositi in functie de context:

1. „Am multe cheltuieli acum.”
Daca nu inotati in bani, aceasta nu este nici macar o minciuna. Daca detineti o casa si aveti o familie, exista sanse, aveti multe cheltuieli curente pentru a putea jongla printre atatea cheltuieli. De la activitatile tale ipotecare la scoala, se pot adauga toate. Daca aveti de-a face cu un agent de vanzari sau chiar cu un prieten care solicita bani, renuntati la aceasta linie si, de obicei, veti iesi din aceasta interactiune. Nimeni nu trebuie sa stie exact cat de greoaie sunt aceste cheltuieli.

2. „Am deja unul.”
Daca cineva incearca sa va vanda un produs sau un serviciu, este posibil sa il refuzati, insistand ca nu aveti nevoie de ceea ce va vinde, chiar daca nu este cazul. Amintiti-va ca intreaga motivatie a vanzatorilor este sa va convinga ca aveti nevoie de ceva. Treaba ta, la randul tau, este sa-i convingi ca nu o faci.

3. „Incerc sa fiu mai sanatos”.
Este posibil sa nu incercati sa pierdeti in greutate, dar atunci cand iesiti sa mancati, evitarea aperitivelor, a bauturilor si a deserturilor este o modalitate buna de a evita costurile nedorite, precum si caloriile.

4. „Ma simt rau”.
Pretinzand ca va aflati sub o stare proasta, va veti scoate din aproape orice. Ore fericite. Nunti. Liga de baseball Little League. Nimeni nu vrea sa se afle in jurul unei persoane bolnave, deci este o scuza eficienta. Acesta nu este un truc pe care il puteti trage prea des, sau veti fi chemati ca o frauda. Dar, din cand in cand, este convenabil – si rentabil – sa simtiti unele simptome asemanatoare gripei.