Mai intai economisim si apoi platim

Stim cu totii ca planificarea de a economisi banii ramasi la sfarsitul lunii este o modalitate buna de a nu economisi nimic. De aceea, sa va platiti mai intai este una dintre cele mai importante reguli pentru o buna bugetare. Asigurarea faptului ca planurile dvs. financiare sunt finantate – inainte sa lasati dorintele de astazi sa va scurga economiile – va permite sa fiti cu un pas inaintea problemelor viitoare.

Daca te lupti cu gestionarea timpului, poti de asemenea sa treci in fata problemelor viitoare platindu-te mai intai. Trucul consta in a lua aproximativ 15 minute in fiecare dimineata pentru a-ti revizui calendarul si a-ti face planuri inainte de a intra in munca ta pentru ziua respectiva.

S-ar putea sa simtiti ca nu aveti suficient timp pentru a lua 15 minute in fiecare dimineata pentru planificare. La urma urmei, Sheryl in contabilitate are nevoie de acest raport cat mai curand posibil si inca nu v-ati pregatit pentru intalnirea cu seful.

Dar sa renunti la cele 15 minute de planificare este ca si cum ai renunta la economiile tale la inceputul lunii. Te lasa nepregatit pentru lucruri pe care le-ai fi putut vedea cu usurinta venind. La fel ca un transfer catre economii la inceputul fiecarei luni inseamna ca nu veti fi surprinsi de o factura de urgenta (sau pensionare, de altfel), angajarea la 15 minute de planificare in fiecare dimineata inseamna ca nu veti fi prins orbiti de planuri , intalniri, termene limita sau alte nevoi de programare pe care altfel le-ati putea trece cu vederea.