Cauti un aragaz? Iata cum il alegi pe cel mai bun!

Aragazele reprezinta achizitii semnificative iar specificatiile tehnice incorporate in noile modele influenteaza functionalitatea, stilul si gradul de utilizare a bucatariei de zi cu zi. Aragazele variaza foarte mult in functie de caracteristici – si de cost – deci merita sa va intrebati cum veti folosi de fapt noul aragaz inainte de a stabili bugetul pe care il veti aloca.

Tipul de combustibil

Primul lucru pe care trebuie sa-l luati in calcul inainte de achizitionarea unui nou aragaz este tipul de combustibil pe care acesta va functiona. Un aragaz poate functiona fie pe baza de gaze naturale, fie electricitate, dar exista si modelele cu combustibil dublu (cu arzatoare cu gaz si cuptor electric). Aragazele electrice sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a mentine o temperatura consistenta si uniforma, ceea ce le face mai populare decat pe cele care functioneaza pe baza de gaz.

Dimensiunea aragazului

Majoritatea noilor modele de aragaze au dimensiuni rezonabile in raport cu modelele mai vechi, insa exista si modele extrem de versatile care pot substitui exemplar varianta de plita si cuptor incorporabil. Unele dintre cele mai mari modele de lux pro-look arata spectaculos, dar vin cu un pret mult mai mare si nu functioneaza neaparat mai bine decat modele mai mici, mai putin costisitoare. Dar arzatoarele suplimentare, capacitatea mai mare a aragazului sau aspectul ar putea fi suficiente pentru a justifica costul pentru o viitoare achizitie.

Capacitate

S-ar putea sa va ganditi ca, deoarece vin intr-un pachet exterior de dimensiuni standard, capacitatea aragazului ar fi aproape la fel indiferent de model. Dar spatiul utilizabil al cuptorului variaza destul de mult. Asigurati-va ca ati comparat capacitatea aragazului cu modelele pe care le-ati luat in calcul inainte de a va decide asupra unui singur model. Trebuie sa fiti siguri de faptul ca aragazul va permite prepararea exigenta a mancarurilor, pentru a nu risca sa gatiti, de fapt, pe o suprafata mult prea mica decat ceea ce aveati, de fapt, nevoie.

Alte optiuni

Noile modele are aragazurilor electrice sunt investite cu numeroase functii si specificatii tehnice care va vin in ajutor si va ajuta sa gatiti mai rapid si mai confortabil decat de obicei. Trebuie sa urmariti ca aragazul pe care urmeaza sa il achizitionati sa fie usor de curatat, adica sa fie construit dintr-un material care sa permita indepartarea facila a urmelor de grasime, fara a supune suprafata la zgarieturi mecanice. Pe de alta parte, trebuie sa vedeti cat de usor poate fi patruns vasul de gatit si modul in care flama se raspandeste in jurul acestuia. Totul, pentru un gatit mai rapid si consistent.

Un aragaz este o mana de ajutor in orice bucatarie. Noile modele beneficiaza de functii si specificatii menite sa va ajute, in functie de nevoi, sa gatiti mai usor, mai rapid si mai bine decat o faceati cu un aragaz mai vechi; totul este sa urmariti aceste specificatii si sa faceti uz de ele in urma achizitionarii unui aragaz performant, la un pret avantajos.