Banii pot strica o relatie

Banii au o modalitate amuzanta de a starni o serie de dezacorduri, argumente si chiar nepotriviri de-a lungul vietii. Nici o persoana nu va vedea cu ochi buni toate aspectele legate de gestionarea banilor si, deoarece finantele pot fi un subiect atat de volatil, orice aliniere necorespunzatoare a banilor intre doua persoane poate provoca o mare frictiune. Din pacate, argumentele pentru bani pot fi adesea mult mai greu de navigat decat dezacordurile dintre soiul dvs. de gradina.

Iata cateva dintre cele mai obisnuite argumente banesti cu care este posibil sa ai de-a face si cum poti sa le poti infrunta inainte de a interfera cu relatiile tale.

Prieteni cu gusturi scumpe
Cu totii am avut experienta de a nu simti ca poti tine pasul cu prietenii care se rostogolesc . Acestia ar putea propune sa iei masa la Cafe Riche, unde cocktail-urile sunt de 25 de dolari fiecare, iar antetele nici macar nu au preturi listate – in timp ce sperati sa impartasiti un ulcior de bere si o farfurie cu nachos la barul de scufundare local, unde nimeni nu clipeste. atunci cand platiti cu canapea schimbare.

Se poate simti penibil sa intrebi prietenii care poarta monocle daca poti schimba locul, dar a merge la locul lor preferat pentru a alege la cea mai ieftina salata laterala din meniu este o reteta pentru resentimente. Mai ales daca sugereaza impartirea facturii uniform la sfarsitul noptii. S-ar putea sa va faceti griji ca sunteti intr-o lupta indiferent de ceea ce faceti, deoarece sublinierea diferentelor din obiceiurile dvs. de cheltuieli se poate incheia cu sentimente de rau. Cu toate acestea, este posibil sa depasiti aceste argumente potentiale inainte de a deveni o problema.

Pentru inceput, puteti spune pur si simplu cu voce tare ca lucrati cu un buget mai restrans decat doriti, asa ca sperati sa va distrati ieftin. Daca acest lucru nu se simte confortabil – nu toti prietenii sunt la „impartasirea realitatii lor financiare”, la urma urmei, atunci luati in considerare sa sugerati activitati distractive gratuite sau ieftine si pur si simplu sa va abtineti din rezervarile de la restaurantele cu preturi exagerate.