Trei lucruri care merita atentia ta, cand vine vorba de economii

Veti sti daca platiti prea mult pentru a investi
Cand investim, acordam adesea atentie preturilor si rentabilitatii de baza a investitiei. Dar stim cat de multi administratori de fonduri de bani iau ca cheltuieli? Suntem constienti de ce comisioane platim de fiecare data cand tranzactionam? Aceste costuri pot lua cateva procente din rentabilitatea noastra globala, costandu-ne probabil mii de dolari in timp. Pentru a obtine rentabilitatea maxima a investitiilor dvs., este bine sa examinati rata generala a rentabilitatii, inclusiv taxele si cheltuielile.

Veti stii ca nu totul este gratis
Felicitari! Compania dvs. de cablu va ofera gratuit HBO. Dar ati observat ca este vorba doar de trei luni, iar apoi vi se va percepe taxa lunara completa? Este acel telefon mobil „gratuit” cu adevarat gratuit, sau a facut costul in factura dvs. lunara? Ori de cate ori o intelegere pare a fi prea buna pentru a fi adevarata, este de obicei. Cititi amprenta fina pe tot ce semnezi si stiti ca rareori este ceva cu adevarat liber.

Veti sti ce este asigurat
Cu cativa ani in urma, subsolul casei mele a inundat, dupa ce pompa noastra de rezerva a esuat in timpul unei furtuni puternice. Am presupus ca prejudiciul nu va fi acoperit de asigurare, deoarece nu am cumparat o asigurare suplimentara impotriva inundatiilor. Dar, citind amprenta politica a mea, am aflat ca exista o dispozitie speciala care ma acoperea in cazul unei pompe de rezerva esuate. Daca nu as fi avut timp sa citesc politica cu atentie, probabil ca as fi dat bani buni pentru renovare.