Sunteti pregatit de a avea grija de persoanele in varsta?

A deveni ingrijitorul pentru o persoana imbatranita poate fi o experienta plina de satisfactii. Dar poate fi si foarte exigent.

Potrivit Aliantei Nationale pentru Ingrijitori, aproape 44 de milioane de adulti au fost ingrijitori incepand cu 2015. Majoritatea familiilor ocupa un post de ingrijitor pentru a economisi bani. Cu facilitati de ingrijire pentru batrani, este usor sa vedem de ce mai multe familii aleg sa-si aduca persoanele in varsta in casa lor.

Chiar daca a deveni un ingrijitor ar putea fi mai ieftin decat o casa de ingrijire medicala, exista inca cateva intrebari mari de intrebat inainte de a va asuma acest rol important.
Este important sa se ia in considerare toate costurile posibile implicate, precum si daca si cat de mult este ingrijit persoana care poate contribui la nevoile familiei.

Iata cateva cheltuieli de ingrijire: ingrijire suplimentara in ingrijire la domiciliu sau asistenta la domiciliu, posibile renovari sau adaugiri pentru a va face casa mai accesibila, nevoia de echipament specializat, cum ar fi scaune de dus, bare de toaleta, paturi de spital si rampe cu scaune cu rotile.
Grija pentru o persoana batrana nu este acelasi lucru cu ingrijirea copilului. Nu le puteti include intotdeauna in treburile zilnice sau in vacantele de familie. Chiar si lucrurile simple cum ar fi alergarea la magazin alimentar sau scaparea copiilor la scoala pot fi impiedicate daca persoana pe care o ingrijesti nu poate fi lasata singura. Luati in considerare cat de mult timp trebuie sa fiti un ingrijitor, mai ales daca are intalniri medicale frecvente pentru care are nevoie de transport.

Impreuna cu cantarirea costurilor de timp ale ingrijirii, ganditi-va cat de extenuant si impozit emotional poate fi ingrijirea. Sunteti intr-un sezon destul de stabil din viata voastra care va permite timpul si rabdarea de a oferi ingrijire?