Stai departe de efectul Burnout cu aceste trucuri eficiente!

In timp ce unii oameni din unele tari lucreaza pentru a trai, in Romania traim pentru a lucra – si petrecem 40 de ani, petrecand peste 40 de ore pe saptamana la locul de munca. Pentru a evita efectul Burnout, luati in considerare aceste hack-uri de reducere a stresului:

Planificati saptamana in avans
Nu toata lumea este la fel de organizata, dar sugestia specialistilor este sa va planificati saptamana de lucru in avans, ca sa stiti ce sa asteptati in urmatoarele cinci zile. In acest fel, veti putea sa va ocupati de sarcini mult mai gratios, fara a simti o presiune puternica.

Editati lista de sarcini
Listele de sarcini sunt utile, dar va puteti coplesi repede daca va incarcati prea mult. Daca incepeti sa obtineti acel sentiment de complesire, revizuiti lista si decideti ce sarcini sunt importante si care pot fi lasate pe alta zi. Prioritizarea este benefica pentru a va ajuta la reducerea stresului astfel incat sa va puteti concentra pe problema in cauza.

Simplificati-va viata profesionala
In fiecare zi suntem asaltati de mass-media – stiri, anunturi, e-mailuri, texte, documente digitale – care pot da nastere incapacitatii de a ne concentra. Simplificati mai mult viata profesionala, luand masuri pentru a simplifica sau a elimina distragerile, cum ar fi dezabonarea de la e-mailurile neesentiale, plasarea conversatiilor de pe mobil si social media pe o anumita perioada de timp.

Invatati sa spuneti “nu”
Intr-un efort de a impresiona seful cu ajutorul atitudinii noastre, suntem de multe deschisi da la tot ceea ce ni se propune. Mare greseala. Refruzand, veti arata ca nu va puteti ocupa de volumul de munca – si asta nu va aduce un bun semn de oportunitate pentru avansare. Astfel, invatati cum sa spuneti nu. Daca sunteti deja la limita puterilor, spuneti-i superiorului. Sefii vor intelege si va vor ajuta sa va gasiti echilibrul.

Pastrati plantele in birou
Plantele nu numai ca adauga un sentiment de viata intr-un mediu birou, dar studiile au aratat ca prezenta plantelor contribuie la cresterea energiei, a fericirii si a productivitatii. Daca biroul dvs. este in prezent lipsit de plante, discutati cu colegii pentru a aduce cateva ghivece.