Sondaj: Câte bănci din București contractează servicii de curățenie?

Servicii de curatenie mediul business

Instituțiile bancare sunt privite, în general, printr-o optică riguroasă. Imaginea acestora este conturată prin profesionalism și nicio eroare nu este permisă. Pentru că discutăm despre locații traversate zilnic de clienți (persoane fizice și juridice), este deosebit de important ca, dincolo de îngrijirea efectuată de personalul angajat, să se solicite servicii de curățenie profesională. Potrivit unui sondaj care a avut ca referințe cele mai cunoscute 10 bănci din București, 90% dintre acestea contractează servicii de curățenie profesională și generală, de cel puțin două ori pe an.

Serviciile de curățenie profesională investesc băncile cu un ambient primitor

Băncile sunt privite drept instituții extrem de responsabile, astfel că fiecare birou trebuie să se supună acestei premise. Fie că discutăm despre biroul unui Director de Sucursală sau de cel al unui Consultant Retail, este important să nu se facă rabat de la servicii profesionale de curățenie. Potrivit studiului sus-menționat, 95% dintre băncile luate ca referință dispun și de personal propriu, însă apelează și la firme de curățenie din București, întrucât personalul nu poate face față întregii locații.

De ce au băncile nevoie de servicii profesionale de curățenie?

Băncile de pretutindeni sunt traversate zilnic de un număr mare de clienți. Este cazul băncilor de top, dar și a celor mai mici, cu locații de dimensiuni reduse. Deși personalul angajat poate asigura curățenia zilnică, este nevoie de servicii de curățenie profesională pentru igienizarea optimă a ușilor, geamurilor și locurilor din birou la care nu se poate avea acces printr-o recuzită convențională.

Studiul relevă că, la un număr de 200 de clienți / zi, mânerele ușilor devin un real pericol pentru sănătate. Acest pericol amenință în primă instanță angajații băncii, iar mai apoi clienții care vin la bancă însoțiți de copii, transferându-le involuntar bacteriile de pe uși și birouri. Firmele de curățenie profesională din București asigura o igienizare optimă a întregii locații, furnizând un ambient steril și primitor pentru angajații și clienții oricărei instituții bancare.

Spații ale băncilor care necesită o curățenie profesională

Toalete: Toaletele sunt extrem de importante și impun o curățenie profesională. Modul de prezentare al toaletelor se reflectă asupra imaginii instituției în cauză, adică a băncilor. Băncile sunt de obicei privite ca imaculate și prestigioase. Dacă băile nu corespund acestei imagini, clienții își pot schimba părerea despre instituție și vor accesa, în consecință, serviciile altei instituții bancare.

Pardoseli, uși și ferestre: Suprafețele, ușile și ferestrele formează o primă impresie de lungă durată. Ca și în cazul toaletelor, pardoselile care sunt în permanență strălucitoare pot influența părerea clienților la adresa unei bănci. Gresia, de pildă, necesită curățare profesională cu aburi, pentru igienizare, în timp ce mochetele necesită aspirare și igienizare cu echipamente speciale. Sticla care este prezentă în uși și ferestre ar trebui să fie curățată des, de asemenea. Nu numai că acestea sunt adesea primul lucru pe care îl văd clienții, însă ferestrele curate permit o luminozitate optimă în birou.

Ghișee: Ghișeele sunt atracția oricărei instituții bancare, indiferent că sunt bănci tradiționale sau IFN-uri. Curățenia profesională asigura un ambient steril mai ales în cazul departamentelor în care se efectuează plăți și tranzacții și separă angajații de clienți prin geamuri securizate. Astfel, păstrarea acestor zone curate și igienizate este esențială. Curățarea profesională a ghișeelor contribuie, de asemenea, la o mai bună impresie a instituției în ansamblu.

Marea majoritate a băncilor din București apelează frecvent la servicii de curățenie profesionale, ca urmare a importanței pe care o alocă imaginii instituției. Dincolo de imagine, însă, igienizarea spațiului este o dovadă de respect la adresa clienților. Firmele de curățenie din București se supun rigorilor și vin în întâmpinarea nevoilor acestor instituții prin servicii de curățenie profesionale independent de dimensiunea sucursalelor sau agențiilor.