Simte-te liber!

Indiferent daca sunteti un novice sau un calator expert, exista cateva puncte de plecare excelente pentru a porni intr-o excursie – puteti chiar sa va ganditi la cateva elemente-cheie care sunt importante pentru dumneavoastra atunci cand este vorba de calatorie. Si, mai mult decat probabil, chiar si cu cea mai buna pregatire, lucrurile vor aparea pe care nici macar nu ati avut in vedere ca va trebui sa fie tratate sau gasite la fata locului.

Este pur si simplu imposibil sa va pregatiti pentru tot ceea ce face parte din distractia calatoriei! Cu toate acestea, daca ati facut cel putin o scurta privire asupra celor mai importante aspecte cu privire la o calatorie si ati inceput cu o comunicare deschisa fata de voi insiva, aceasta va pune bazele si va face mult mai usor sa discute problemele pe masura ce acestea se intampla pe drum. Ce va va astepta intr-o calatorie in jurul lumii in care plecati pe cont propriu?

Divertisment
Ce tipuri de activitati sunteti interesat sa faceti in timp ce calatoriti? Sunteti o persoana care se bucura de galerii de arta si de muzee? Vreti sa petreceti cat mai mult timp in aer liber posibil, drumetii, sarituri de bungee, inotati in ocean sau sunteti mai mult in sedinta la magazine si cafenele din oras? Amintiti-va ca este perfect bine sa aveti interese diferite si ocazional sa va despartiti de activitati diferite – asta nu inseamna ca nu veti face prieteni amabile de calatorie!

Momente de intimitate
Chiar si pentru un extrovertit, calatorind cu aceiasi unul sau doi sau cinci oameni pentru o perioada lunga de timp poate parea o experienta coplesitoare. Stiu ca este bine sa ai nevoie de o pauza Tocmai de aceea, aveti sansa sa va bucurati de suficient timp singur! Uneori nu-ti dai seama cat de mult ai nevoie pana cand nu vei mai avea loc de la cei pe care ii impartasesti fiecare secunda cu ultimele 72 de ore!

Intalnind oameni noi
Cand calatoriti singur, este usor sa intalniti oameni noi si sa decideti ca doriti sa va petreceti cateva zile petrecuti impreuna cu ei sau chiar sa mergeti la o mini-aventura impreuna. Pentru mine, aceasta este una dintre cele mai bune parti ale calatoriei! Dar cand calatoriti cu altcineva, este posibil ca acestea sa nu fie intotdeauna la fel de dornici sa adauge o persoana noua la fel ca tine.

Itinerariu sublim
Intreruperile din itinerariu sau modul in care doriti sa aveti un anumit itinerariu depind doar de voi. Cat esti de dispus sa mergi cu fluxul? Daca va bucurati cu adevarat de un oras, sunteti dispusi sa ramaneti acolo cateva zile si eliminati orice altceva din planurile voastre? Exista anumite lucruri pe care nu doriti sa le pierdeti absolut sau bilete pe care trebuie sa le rezervati inainte de timp? Creati cel putin o schita grosiera inainte de momentul in care veti porni in calatorie!

Si totusi…

Situatii stresante
Cand totul in calatoria ta merge grozav, viata este frumoasa si te simti ca o persoana cu totul noua care tocmai si-a descoperit locul si scopul in lume! Dar cand pierzi zborul pe care l-ai platit 600 $ pentru fiecare locatie in oras este rezervat, lucrurile pot deveni putin stresante si frustrante. Fiti constient de faptul ca situatiile de genul asta se vor ivi in timpul calatoriei dumneavoastra si vor vorbi despre modul in care va veti ocupa de ele atunci cand o vor face. Aveti nevoie de spatiu personal atunci cand va simtiti stresati sau preferati sa vorbiti cu o alta persoana? Cum puteti sa-i sustineti pe prietenii dvs. si sa va impiedicati sa va dezbracati unul pe celalalt? Cum vei lucra impreuna pentru a avansa si a face tot ce este mai bine dintr-o situatie dificila?