Sfaturi pentru a fi un avocat de succes

Inainte de a putea fi un avocat, trebuie sa intelegeti ce este un avocat. A fi un avocat are o pasiune pentru o cauza, pentru care faceti tot ce puteti ca sa o sustineti. Iata cateva sfaturi pentru a fi un avocat de succes:

Puneti-va pe primul loc
Aceasta este regula principala. Suna ironic faptul ca un avocat pune de obicei pe altii mai intai pe primul loc, desi dvs ar trebui sa fiti prioritatea. Adevarul simplu este ca avocatura nu este usoara, este epuizanta si poate fi daunatoare sanatatii mintale. Cand dati atat de mult altora, trebuie sa va asigurati ca va dati inapoi. La urma urmei, cum puteti fi un avocat daca nu va sustineti singur?

Nu judecati
Judecata este o parte ingrozitoare a naturii umane, noi toti o facem. Este atat de usor sa presupunem si sa judecam oamenii din jurul nostru. A fi un avocat inseamna a va intalni si a vorbi cu o multime de oameni, chiar daca cu unele nu sunteti de acord. Dar puteti alege cine sa va ajute in cauza pe care o sustineti. Incercati sa nu judecati, sa ascultati povestea tuturor si sa fiti prezent chiar si pentru cei care nu va plac.

Invatati cand sa va spuneti parerea
Exista o presupunere ca avocatii au o opinie despre tot. Dar, uneori, trebuie sa lasati un subiect fierbinte sa treaca. Amintiti-va ca avocatii se lupta pentru o lume dreapta, dar nu au vizuini, nu sunt despre ura sau rautate. Incercati sa nu alegeti partile, incercati sa va concentrati asupra binelui mai mare si a beneficiului real al celor care au nevoie de vocea voastra mai mult ca niciodata.

Nu puteti schimba lumea
Cand sunteti alimentat de o asemenea pasiune imensa incat simtiti ca nu va puteti opri pana cand lumea nu este exact asa cum doriti, va poate aduce probleme. Desi este interesant sa fiti o parte a unei schimbari, trebuie sa tineti minte ca nu este treaba dvs sa rezolvati lumea. Nu puteti schimba lumea, dar puteti face o schimbare in lume.

Fiti rezistent
Doar pentru ca sunteti pasionati de ceva, nu toata lumea va fi. Sanatatea mintala, in special, este atat de plina de stigmatizare incat, daca va ridicati vocea, ea va fi ascultata de multi oameni; dintre care unele vor dori sa o stinga. Oamenii vor incerca sa va aduca in jos si cateva zile veti dori sa renuntati. Dar invatarea limitelor, ingrijirea sanatatii mintale si rezilienta dvs va vor tine departe. Indiferent cat de multe pauze aveti, daca intotdeauna va intorceti si luptati, este semnul ca sunteti un avocat bun.