Recunoasterea fraudelor cu cartile de credit

Hotii de carduri de credit merg, de asemenea, pe inalta tehnologie pentru a obtine informatiile dvs. Patinoarele de carduri de credit sunt dispozitive mici asezate pe un loc legitim pentru un scaner de carduri, cum ar fi pe o pompa de gaz sau bancomat.

Cand scanati cardul pentru a plati, dispozitivul skimmer surprinde toate informatiile stocate in banda magnetica a cardului. In unele cazuri, cand exista un skimmer plasat pe un bancomat, exista de asemenea o camera minuscula configurata pentru a inregistra introducerea codului PIN, astfel incat fraudatorul are toate informatiile de care au nevoie pentru a va accesa contul.

Vestea buna este ca este posibil sa detecteze un skimmer de carte in salbaticie. Benzinarii si bancomatele sunt cele mai obisnuite locuri in care veti vedea dispozitivele pentru skimmer In general, aceste dispozitive vor ramane adesea mai departe de panou, mai degraba decat sa se astepte cu el, asa cum se presupune ca scanerul cardului de legitimitate. Alte steaguri rosii pe care trebuie sa le cauti sunt scanerele care par sa se miste sau sa se miste usor in loc sa fie fixate bine sau o placa de fixare care pare mai groasa decat in ​​mod normal. Toate acestea pot indica prezenta unui skimmer.

Daca gasiti ceva care pare neplacut, mergeti la o benzinarie diferita sau bancomat. Mai bine in siguranta decat sa va para rau.