Puterea ta

Am auzit cu totii spunand: „Nimeni nu esti tu si asta e superputerea ta”, dar ce anume inseamna asta si cum poti sa gasesti o asa super-putere? Este convingerea mea ca toti avem un set special de trasaturi si calitati cunoscute de catre unii ca puncte forte si puncte slabe. Problema cu aceste etichete este ca sunt subiectiv de salbatice. Cineva poate considera o trasatura o slabiciune si sunt sanse sa gasesti alte 10 persoane pentru a considera aceasta slabiciune ca o forta. Prin urmare, mi se pare util sa te uiti mai intai la tine.

CE EVALUATI?
Deseori cautam in altele, ceea ce pretuim in noi insine. De exemplu, am admirat si respectat intotdeauna oameni care sunt de incredere. Stii prietenul asta ca atunci cand spun ca vor face ceva, ar face mai degraba decat sa se intoarca la cuvantul lor? Dupa ani de zile in care au fost loviti de oameni care nu aveau nici o problema care sa se intoarca la ceea ce am discutat, mi-am dat seama ca am apreciat acest lucru in randul oamenilor, pentru ca am lucrat pentru a fi altii. Ati fost inaltati cu cuvantul „Faceti-va altora asa cum ati vrea sa va faca?” Este acelasi concept. Doar ceea ce faceti (si doriti sa fiti reciproc) este de multe ori o superputere caracteristica. Pentru mine acest lucru a fost transformat in a face oamenii sa se simta suficient de apreciati pentru a le acorda prioritate nevoilor lor in viata mea.

Faceti o lista de lideri
Cand am inceput calatoria de a descoperi superputerile mele, am inceput sa fac o lista de lideri pe care i-am admirat. Dupa cum am scris numele de pe lista mea, as enumera caracteristicile acestor persoane. Oprah vine mereu pe lista mea aproape de fiecare data. Imi place ca ea conduce cu empatie si compasiune pentru altii. Acest lucru m-a ajutat sa inteleg ceea ce am apreciat si cum vreau sa conduc cu un scop similar. Un alt beneficiu al acestui exercitiu este ca va ajuta sa va analizati trasaturile pe care le aveti, cum va pot duce la scopul vietii dvs. si, de asemenea, pe cele pe care aspirati sa le aveti. Asadar, asezati pe o foaie de de hartia lista oamenilor care va inspira.