Protejarea cardului dvs. de credit fizic

Furarea cardului dvs. de credit sau de debit fizic este, in anumite privinte, cel mai simplu mod pentru ca un escrocher sa puna mana pe banii tai dulci. Cu cardul real in mana, un escrocher are toate informatiile de care au nevoie pentru a face cumparaturi frauduloase: numarul cardului de credit, data de expirare si codul de securitate pe spate.

Aceasta inseamna ca pastrarea in siguranta a cartilor dvs. este una dintre cele mai bune metode de a va proteja impotriva furtului de carduri de credit. Nu purtati mai multe carti decat intentionati sa utilizati. Daca aveti fiecare carte pe care o detineti intr-un portofel bombat, este mai probabil ca cineva sa poata fura una cand nu sunteti atenti si este posibil sa nu va dati seama ca a disparut daca aveti mai multe carti.

Un alt loc comun in care s-ar putea sa fii separat de cardul tau este la un restaurant. Dupa ce ati platit factura, poate fi usor de uitat daca ati eliminat cardul (mai ales daca v-ati bucurat de bauturi pentru adulti). Asa ca faceti-va un obicei sa confirmati ca aveti cardul inainte de a parasi un restaurant.

Daca te simti ca lipseste un card de credit sau de debit, asigura-te ca suni imediat la banca pentru a-l raporta pierdut sau furat. Cu cat va deplasati mai repede pentru a bloca cardul, cu atat este mai putin probabil ca escrocii sa poata face taxe frauduloase. Asigurati-va ca aveti numarul de telefon al bancii dvs. inscris undeva, astfel incat sa o puteti contacta rapid daca cardul dvs. este furat sau pierdut.