O casa eco-friendly

Cu totii putem sa facem partea noastra pentru mediu, facand mici schimbari in viata noastra de zi cu zi. A-ti face casa mai ecologica nu este doar o optiune durabila pentru mediu, ci are si bonusul suplimentar de a-ti economisi bani (si, posibil, expunerea la substante chimice daunatoare). Iata cateva modalitati usoare de a va asigura ca este pregatita casa dvs. pentru sezonul de toamna:

  • Incepeti-va sezonul, luandu-va timp pentru a remedia eventualele scurgeri din casa dvs. pentru a evita orice risipa inutila de apa. Daca nu ati observat deja o scadere a facturii dvs. de apa, credeti-ma, in curand va aparea. In ceea ce priveste comportamentul deseurilor de apa, va puteti asigura, de asemenea, sa nu lasati robinetul sa functioneze atunci cand va spalati pe dinti sau va spalati fata.
  • Instalarea unui contor cronometrat in casa ta inseamna ca incalzirea se va activa si se va opri la o ora stabilita in fiecare zi. Acest lucru nu numai ca va va opri din pierderea de energie, dar va va ajuta nu pierdeti bani. Exista un mit care spune ca este mai scump sa va opriti si sa folositi caldura (teoria este ca procesul de incalzire preia mai multa energie si foloseste mai multi bani), care a fost dezactivat din nou. Acest lucru inseamna ca un contor cronometrat este cel mai bun mod de a fi constient de mediu si de bani.
  • Comutand becurile din casa dvs. la optiunea eficienta din punct de vedere energetic, veti utiliza mai putina energie electrica si trebuie sa inlocuiti becurile mai rar, ceea ce inseamna ca veti economisi bani pe termen lung. Desigur, cealalta optiune este sa urmariti consumul de lumina impreuna. Va amintiti sa stingeti toate luminile din casa dvs. inainte de a pleca pentru zi? Opriti luminile cand parasiti o camera? Toate aceste actiuni se adauga.
  • Folosirea substantelor chimice nocive puternice in casa ta nu este numai rea pentru tine in ceea ce priveste sanatatea respiratorie, ci este si pentru mediul inconjurator. Folosirea produselor de curatare toxica inseamna ca aceste toxine sunt eliberate in caile aeriene in timpul utilizarii si apoi sunt introduse in alimentarea cu apa dupa utilizare. Alternativele mai ecologice la produsele de curatare conventionale includ otet, acid citric si soda bicarbonat. In plus, nu trebuie sa va faceti griji pentru amestecarea accidentala a substantelor chimice pentru a crea ceva si mai nociv.
  • Avand plante in casa va va ajuta sa purificati aerul pe care il respirati si sa detoxifiati toxinele, praful si germenii transportati in aer. Unele dintre cele mai bune plante de purificare pentru casa sunt aloe vera si planta verde perena. In plus, nu puteti nega faptul ca a avea o tona de plante superbe in jur nu va va imbunatati starea de spirit.