Nu toate renovarile vor creste valoarea revanzarii – I

Prima renovare importanta a casei pe care eu si sotul meu am intreprins-o vreodata a fost izolarea peretilor unui bungalou Craftsman din 1921 pe care l-am impartasit in Columbus, Ohio. Acest proiect a facut casa mult mai confortabila iarna si vara, deoarece izolarea existenta a fost cea mai scumpa optiune disponibila in anii 1920 – facand-o complet inadecvata pentru mentinerea caldurii in timpul iernii sau racoare vara.

Din pacate, in ciuda imbunatatirii incontestabile a confortului nostru, am constatat ca noua noastra izolatie nu a facut nimic pentru valoarea noastra de revanzare. Chiar daca am pus aproape 5.000 de dolari in munca si materiale in aceasta renovare, nu am vazut ca banii si eforturile respective se reflectau in pretul nostru de vanzare atunci cand a trebuit sa ne mutam cativa ani mai tarziu.

Nu toate renovarile vor creste valoarea revanzarii. Asta nu inseamna neaparat ca ar trebui sa renuntati la casa dvs. daca nu veti vedea valoarea cand va fi momentul sa vindeti. De exemplu, cu siguranta as izola din nou casa respectiva, chiar stiind ca banii nu vor face decat sa imi imbunatateasca confortul.

Exista insa cateva proiecte de renovare a casei pe care pur si simplu nu te poti astepta sa iti recuperezi investitia. Stiind asta, ar trebui sa iei in considerare cat timp intentionezi sa locuiesti in casa ta si daca renovezi doar pentru a creste valoarea casei tale inainte de a sari in oricare dintre aceste proiecte de imbunatatire a casei.