Nokia, alegand sa se muleze pe piata smartwatch-uri-lor, a inceput sa vanda astfel de ceasuri

Nokia smartwatch

Nokia Oyj a fost producatorul mondial de telefonie mobila dominanta, pana cand a suferit o prabusire umilitoare dupa ce a subestimat atractia publicului fata de smartphone-uri realizate de Apple si altii. Acum, Nokia pare sa fi facut o eroare similara in privinta smartwatch-uri-lor.

Firma Nokia a anuntat recent planurile de a vinde o afacere digitala destinata domeniului sanatatii pe care a achizitionat-o acum doi ani, pentru a valorifica popularitatea accesorilor destinate domeniului de fitness, cum ar fi cele fabricate de Fitbit Inc. De atunci, producatorii de gadgeturi s-au luptat, ca si concurenti Apple, sa introduca anumite caracteristici similare in smartwatchurile lor.

Nokia a intrat pe piata aparatelor portabile “intrucat a fost transformata”, a declarant Ramon Llamas, director de cercetare pentru dispozitive mobile de la IDC din Framingham. Consumatorii pot utiliza smartwatch-uri-le pentru o gama larga de functii care depasesc cu mult capacitatile din trackerele de stil Fitbit. Majoritatea oamenilor spun: “Smartwatch-ul arata destul de bine. Nu mai este nevoie neaparat si de trackere de fitness.”, a declarat Llama.

Nokia a declarat ca vinde afacerea digitala in domeniul sanatatii lui Eric Carreel, co-fondator si presedinte al companiei Forings, o companie franceza pe care Nokia a achizitionat-o in 2016 pentru 170 de milioane de Euro ( aproximativ 204 milioane de dolari). Tehnologiile de la Outings au format coloana vertebrala a unitatii Nokia, care a comercializat un ceas de frecventa si de activitate si o “scara inteligenta” care transmite date despre compozitia corporala si freventa cardiaca.

In Octombrie 2017, Nokia a inregistrat o cifra de afaceri de 141 milioane de Euro, iar directorul executiv Rajeev Suri a declarant ca doreste sa se concentreze mai putin asupra produselor de consum la scara redusa si mai mult asupra activitatii de licentiere a retelelor wireless principale ale companiei.

Incercarea de a sparge in anumite puncte de sanatate concurenta acerba intr-o industrie in care companiile precum Google Alphabet investesc foarte mult este destul de grea. Google a anuntat recent un acord cu Fitbit, care va incepe sa foloseasca software-ul de inteligenta artificiala Google si platforma cloud pentru a-si dezvolta dispozitivele portabile.

Vanzarea unitatii digitale de sanatate ar putea, de asemenea, sa elimine o zona de posibila frictiune intre Nokia si cateva companii care isi acorda brevetele pentru a lansa pe piata telefoane si tablete. Dupa ce Nokia a ajuns la o intelegere in lupta legata de brevete pe care a avut-o cu Apple cu un an in urma, gigantul tehnic din S.U.A a reluat transportul produselor digitale de sanatate ale companiei in magazine si online.

Photo: www.ceas-smartwatch.ro