Metode gresite de incasare a punctelor de calatorie – Partea a II-a

2. Transferuri de valoare scazuta catre companiile aeriene
Cei mai multi entuziasti de recompense de calatorie stiu ca transferul de puncte catre companiile aeriene va poate ajuta sa obtineti mai mult efectul, dar trebuie sa va amintiti ca acest lucru nu este intotdeauna cazul. Transferurile de linii aeriene de mare valoare pot fi o afacere buna, dar nu toate programele sunt create egale.

De exemplu, este obisnuit sa transferati punctele dvs. catre partenerii aerieni ai emitentului de card si sa primiti cel putin 2 centi pe punct in valoare atunci cand mergeti sa rascumparati. Acest lucru se datoreaza faptului ca punctele dvs. vor transfera de obicei 1: 1, cu exceptia anumitor companii aeriene.

Dar unele programe ofera rate de transfer. De exemplu, programul de recompense IHG va permite sa transferati puncte catre programe de linii aeriene precum Air France / Flying Blue si Alaska Airlines, dar veti primi doar 2.000 de mile aeriene pentru fiecare 10.000 de puncte de hotel pe care le transferati.

Take away: nu toate transferurile de puncte sunt egale. Uneori, are sens sa pierzi puncte in transfer doar pentru a putea folosi punctele, dar atunci cand sacrifici mii de puncte doar pentru privilegiul transferului, esti mai bine sa gasesti un partener de calatorie diferit pentru a utiliza punctele pentru .

3. Tranzactionarea mile aeriene pentru sejururi la hotel
Daca aveti o multime de kilometri de linie aeriana pe care nu puteti parea sa o utilizati, poate fi tentant sa le incasati pentru sejururi la hotel prin portalul companiei aeriene . Acesta nu este sfarsitul lumii, iar rascumpararea kilometrilor pentru hoteluri este mai buna decat a le permite sa expire. Totusi, nu veti obtine foarte multa valoare in schimb daca alegeti aceasta optiune.

Luati programul american AAdvantage, de exemplu. Puteti utiliza kilometri pentru a rezerva sejururi gratuite la hotel, dar valorile de rascumparare nu sunt mari. Pentru datele aleatorii pe care le-am ales anul acesta, si-au dorit 188.500 de mile pentru o sedere gratuita la Ritz-Carlton Bal Harbour, in Miami, in acelasi timp, un sejur platit va va intoarce 1.185 USD pe noapte. Asta inseamna ca veti obtine o valoare mult mai mica de 1 cent pe punct, ceea ce este o valoare semnificativ mai mica decat ati primi daca ati incasa in kilometri pentru zboruri.

Nu va grabiti sa va rezervati intreaga calatorie pe puncte, atunci cand economisirea lor pentru urmatoarea calatorie va va oferi o valoare mult mai mare