Investitii nerecuperate in momentul vanzarii – II

1. Imbunatatiri invizibile
Izolarea bungalow-ului nostru era genul de imbunatatiri invizibile care trebuiau facute, dar nu pareau sa schimbe casa. Spre deosebire de imbunatatiri „mai vizuale”, cum ar fi actualizarea unei bucatarii sau a unei bai, sau chiar punerea unui acoperis nou, imbunatatiri invizibile nu schimba aspectul casei. Acestea sunt lucruri cum ar fi re-gradarea curte pentru a impiedica apa sa intre in subsol, actualizarea sistemului HVAC, caramizi si cosuri cu varf si inlocuirea jgheaburilor.

Desi de multe ori aceste imbunatatiri trebuie facute pentru a va proteja casa, dezavantajul este ca este posibil sa nu recuperati costurile acestor imbunatatiri atunci cand vine momentul sa vindeti. Poate fi util sa va ganditi la aceste cheltuieli de renovare ca o modalitate de a proteja valoarea curenta a casei dvs., mai degraba decat ca o modalitate de a va creste valoarea viitoare de revanzare.

2. Piscina
In timp ce proprietarii de case din Arizona, Florida, Hawaii si sudul Californiei pot constata ca existenta unei piscine este un punct de vanzare important pentru casele lor, acest lucru nu va fi cazul la nivel national. Potrivit HomeShare, costul mediu pentru instalarea unui bazin este de peste 27.000 USD. Aceasta nu include costurile anuale de intretinere, cuprinse intre 500 si 4.000 USD. Aceste costuri de intretinere, la care se adauga munca pe care proprietarii de case vor trebui sa o faca singuri sau sa contracteze alte persoane pentru a mentine piscina spumanta curata, care va opri multi potentiali cumparatori. Adaugati cerintele de asigurare suplimentare pe care proprietarii de case cu piscine vor trebui sa le achizitioneze si ar trebui sa fie clar de ce multi cumparatori potentiali ar prefera sa nu investeasca intr-o casa care vine cu un bazin.

Acesta este motivul pentru care ar trebui sa va angajati doar cu costul instalarii unei piscine daca doriti cu adevarat sa o utilizati singuri si asteptati sa ramaneti in casa dvs. cel putin cinci ani. In caz contrar, ar putea avea mai mult sens sa investesti intr-un membru la piscina locala.