Invata sa te relaxezi

Invatati sa va relaxati: De ce prea multa stres este foarte rau pentru dvs.

Putem aprinde o tigara pentru relaxarea temporara pe care o aduce stresul, in ciuda faptului ca de fapt agraveaza problema deoarece traim stres de fiecare data cand intram in retragere de nicotina (ca sa nu mai vorbim de celelalte pericole bine documentate ale fumatului). Sau poate ca vom turna un pahar sau trei de vin seara sa ne relaxeze. Chiar daca alcoolul degradeaza calitatea somnului nostru, ne face sa ne simtim rau a doua zi.

Cu stresul care face dificila obtinerea unei cantitati sanatoase de somn adanc, mergem in jurul valorii de ziua noastra intepata si obosita, dorind alimente bogate in calorii, pentru a compensa lipsa noastra de energie. Un stres obisnuit, intermitent, va face ca doua treimi dintre oameni sa supravietuiasca – creand vinovatie si, uneori, probleme de sanatate – in timp ce altii nu sufera si devin subnutriti. Prea mult stres poate motiva alegerea stilului de viata care nu numai ca ne face nesanatoase, ci chiar perpetueaza stresul care le inspira in primul rand.

Rezolvarea stresului
Acestea sunt motivele pentru care stresul prea mare ne face sa ne simtim groaznic si progresiv mai rau pe o perioada de timp. Ea face ca corpurile noastre sa fie mai vulnerabile la boli, sa faca alegeri slabe si sa puna o presiune asupra sanatatii noastre mintale. Din fericire exista modalitati de a face fata stresului intr-un mod sanatos si constructiv, cum ar fi sa faceti timp sa meditati zilnic sau sa va antrenati.

Stiind exact de ce stresul prea rau pentru dvs. face mai usor sa faceti pasii necesari pentru a o reduce. Acesta evidentiaza importanta organizarii prioritatilor, astfel incat sa puteti pune mai intai sanatatea dumneavoastra, mai degraba decat sa va impotmolit in presiunile trecatoare ale vietii cotidiene.