Incepe o cariera de freelancer partea V

Cunoaste numerele

Pe masura ce incepeti sa va ridicati viteza si cariera, va trebui sa ramaneti in fata curbei. Finantele sunt ceea ce va va spune daca sunteti pe drumul cel bun sau mergeti pe un drum gresit.

Este esential sa ramai organizat si sa pastrezi tabele de bani care intra si ies din afacerea ta libera. Puteti sa va aflati in plina ascensiune si sa cautati un alt loc de munca. Cu toate acestea, asta nu este sfarsitul. Si nu ganditi-va doar pentru ca aveti libertate ca ceea ce percepeti inseamna ca puteti sa va ridicati preturile atunci cand trebuie sa platiti chiria.

Consecventa va ajuta la atragerea clientilor si pastrarea pe cei pe care ii aveti. Sa nu mai vorbim ca va trebui sa stiti cum sa depuneti taxe, deoarece veti lucra acum pentru dvs. Atata timp cat tineti evidenta finantelor, veti sti cat trebuie sa incarcati, spre deosebire de ceilalti. Veti vedea, de asemenea, cat de mult este necesar lunar pentru a va mentine pe linia de plutire.

Axeaza-te pe clientii deja existenti

O conceptie gresita despre freelancing este ca intotdeauna trebuie sa castigi noi clienti. In timp ce asta este adevarat la inceput, devine mai putin o prioritate in timp ce progreseaza in cariera ta.

De ce?

Pentru a spune pur si simplu, nu este intelept sa neglijati baza de clienti pe care ati construit-o sa iesiti si sa incercati sa atrageti mai mult.  Ei au mai multe nevoi si, daca ar fi cu adevarat impresionati de munca ta, bineinteles ca ar lucra cu tine din nou!

De aceea este esential sa aveti un fel de palnie de vanzari. Poti sa ii atragi pe cei care ti-au cumparat deja serviciul (serviciile) sau produsul (produsele) tentand-i sa lucreze din nou cu tine.Daca nu, ar putea merge in alta parte. Acum, nu inseamna ca nu vei mai avea nevoie de clienti noi. Cand sunteti in masura sa preluati munca suplimentara, continuati si cautati clienti noi sau clienti.

Freelancingul nu este un concert usor. Cu o multime de piete din ce in ce mai saturate, lupta este reala. Lasa planul tau solid sa te ghideze, sa nu te stresezi.

Aveti vreo intrebare despre freelancing?