Incepe o cariera de freelancer Partea IV

Inteleget-i piata

Pentru a gasi clienti, va trebui sa va duceti acolo. Pentru a face acest lucru, marketingul trebuie sa devina cel mai bun prieten al tau.

Poate fi o durere, mai ales pentru ca vor exista momente in care credeti ca va aflati sau ca va depasiti. Nu va concentrati asupra a ceea ce fac altii – concentrati-va asupra a ceea ce stiti ca puteti face. Toata lumea cauta un serviciu sau o afacere specifica, trebuie doar sa iesi acolo si sa le gasesti.

Networkingul joaca un rol important. Acestea fiind spuse, intrati pe LinkedIn, va alaturati grupurilor Facebook si verificati locurile hotspot locale care gazduiesc evenimente pentru freelanceri ca dumneavoastra.

Daca sunteti pe partea timida (ca mine), gasiti modalitati de a iesi incet din cochilie. Freelancingul este un joc de risc si nu puteti lasa timiditatea sa va impiedice sa va faceti o viata de ceva ce vreti cu adevarat sa faceti.

Social Media

Internetul este probabil acolo unde veti gasi majoritatea clientilor. De aceea, prezenta online necesita intretinere, astfel incat sa va prezentati intotdeauna cele mai bune rezultate. Social media si site-uri ca Behance sunt locuri excelente pentru a va afisa munca. Daca doriti sa vindeti propriile desene sau modele, site-uri ca Etsy si Society6 sunt optiuni excelente pentru cei care doresc sa opereze magazine online.

De asemenea, este important sa va creati cont pe toate retelele de socializare pentru a va face vazut si auzit. Facebook. Twitter, Google+, Instagram, Linkedin, orice retea este o platforma de promovare si atragerea clientelei. Fiind prezent pe toate aceste canale veti devnei accesibil unui public mai larg. Aveti grija sa postati continut diversificat.

Oriunde te poti conecta cu freelanceri asemanatori si cu proprietarii de afaceri merita sa te inscrii. La urma urmei, suntem toti in aceeasi barca la sfarsitul zilei, de ce sa nu cream prietenii in loc de rivalitati?