Incepe o cariera de freelancer Partea II

Exista o piata pentru abilitatile tale?

Din pacate, nu toate competentele pot fi transformate intr-o cariera independenta. Inainte de a incepe (sau de a renunta la activitatea de zi), este important sa aflati daca exista o piata pentru ceea ce doriti sa oferiti. Puteti verifica site-uri de freelancing, cum ar fi Upwork pentru a obtine o simtire pentru ceea ce serviciile de oameni cauta.

Daca doriti sa va deschideti propria cale, in loc sa luati clientii, veti dori sa efectuati cercetari de piata. Acest lucru va face ca cariera de freelancing sa poata supravietui in urmatorii ani. Intrarea fara nici un fel de cercetare este riscanta pe masura ce pietele se schimba.

Ceea ce era necesar acum cinci ani poate sa nu fie astazi. Mai degraba decat ceilalti freelanceri si intreprinderile mici, fiind concurenta dvs., este automatizarea. Nimeni nu va va angaja daca poate obtine acelasi serviciu automat, deoarece va fi mai ieftin si mai usor de gestionat.

Ganditi-va in acest fel: abilitatea aleasa ar trebui sa fie in cerere. Daca nu este freelancing este ceea ce vrei cu adevarat sa faci, investeste in luarea de clase pentru profesii care te intereseaza. Nimeni nu are nevoie de o educatie formala in zilele noastre, deoarece majoritatea afacerilor viitoare vor sa se axeze pe cei cu abilitati si nu pe experienta.

Cu ce va diferentiati?

In timp ce aceasta a fost cea mai aspra realitate a cunoasterii pietei dvs., este important sa stiti ce va diferentiaza de ceilalti freelanceri. Acesta este momentul sa straluciti si sa lasati potentialii clienti si clientii sa stie ca merita pretul setat.

Indiferent de experienta dvs., increderea este esentiala. Freelancingul este o modalitate excelenta de a invata pe masura ce mergeti, dar si sa va prezentati cu ceea ce stiti acum.

Nu este ca un loc de munca obisnuit in care CV-ul tau a spus totul si ai fost restrictionat de o bucata de hartie. In schimb, puteti permite oamenilor sa stie tot ce puteti face pentru ei si cum va veti usura viata. Acestea fiind spuse, investitia intr-un site web sau intr-un portofoliu digital este o modalitate excelenta pentru altii sa va cunoasca, ce taxati si ce servicii oferiti.