Incepe o cariera de freelancer – partea I

Lansarea unei cariere independente nu garanteaza succesul peste noapte. Este nevoie de timp, o retea buna si o multime de oportunitati de a va mentine pe linia de plutire. Inainte de a incepe sa lucrati liber, iata cativa pasi pentru a va asigura ca veti fi stabili din punct de vedere financiar.

Cheltuieli

Acestea fiind spuse, renuntarea imediat la locul de munca nu este o idee buna. Deci, pentru a ramane in siguranta financiar in timpul lansarii carierei dvs. noi, urmariti-va cheltuielile de aproximativ doua luni. Stiti de unde vin banii si unde merg? Suma cheltuielilor dvs., plus cateva luxuri (cum ar fi mese festive, cumparaturi de la Amazon, etc.) este ceea ce veti avea nevoie pentru a supravietui odata ce incepeti freelancing. Afland aceasta suma este doar inceputul.

Testeaza apele

Inainte de a-i spune sefului ca plecati pentru totdeauna, incercati cariera viitoare ca un job paralel. Incepe sa faci ceea ce iti place si vezi cat de multi bani poti sa faci. Odata ce ati facut suficient pentru a acoperi cheltuielile lunare (fara ajutor din venitul obisnuit), incercati-l timp de cinci luni drept. Acest lucru va ofera o idee buna daca visul dvs. de freelancer va poate sprijini sau nu. Acest lucru va insemna ca veti lucra mult mai mult pentru o perioada de timp, dar va merita in cele din urma.

 

Salvati, salvati, salvati

Avand o plasa de siguranta este esentiala. Inainte de a va arunca cu capul la noua cariera, este vital sa salvati un fond de urgenta pentru a va acoperi timp de sase luni, daca ceva nu merge bine. Freelancingul este incitant, dar infricosator in acelasi timp, pentru ca va bazati pe sine si pe munca pe care o puteti face. Cel mai rau scenariu, daca nu ati reusit sa obtineti cat mai multi clienti sau vanzari decat in ​​urma cu o luna, aveti nevoie de aceasta plasa de siguranta pentru a va asigura ca va puteti pastra liberi.

Toate acestea pot parea mult, dar este mai bine sa fii pregatit inainte de a face un salt urias pentru a incepe ceva care nu este stabil.