Evita sa cazi in capcanele obscure ale societatii

Exista nenumarate povesti despre oameni bogati. Potrivit Fondului National pentru Educatie Financiara, 70% dintre cei care castiga la loterie sau primesc o suma mare de bani tot mai des mor in cativa ani.

Obtinerea de bani si pastrarea lor sunt doua lucruri cu totul diferite. Cand obtineti ceva rapid – fara a trebui sa lucrati si sa transpirati – nu-l pretuiti prea mult. Si ceea ce nu pretuiesti, nu vei proteja. Una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta consultantii financiari atunci cand oamenii obtin o surpriza brusca este ca acestia acorda prea multa atentie familiei si prietenilor. Si nu reusesc sa urmareasca in mod corespunzator ceea ce primesc. Cand primiti bani repede, dar nu ati invatat cum sa gestionati corect putinul pe care l-ati avut inainte, repetati aceleasi cicluri, dar pe o scara mult mai mare.

Cand nu sunteti obisnuiti sa aveti, sa urmariti si sa gestionati sume mari de bani, este foarte usor sa o pierdeti. Exista oameni care asteapta o oportunitate de a separa pe cineva ca tine de bani. La fel cum vreti un dolar rapid, la fel si ceilalti. Si in timp ce sistemul dvs. de valori va poate permite doar sa mergeti atat de departe pentru al obtine, altii sunt mult mai putin scrupulosi.

Un nebun si banii sai sunt usor despartiti

Obtineti scheme bogate rapid nu sunt niciodata anuntate ca atare. Ele sunt invaluite in mister si secret. Si cine nu iubeste un secret bun? Mai ales unul care te poate face bogat si te poate ridica deasupra celorlalti simtosi muritori? Cele mai multe sisteme de imbogatire rapida se joaca pe dorinta dvs. de a obtine rezultate dezbatute. Din nou, cautarea unei modalitati de a maximiza impactul si de a castiga rapid rapid este complet naturala si strategica. Nu te face o persoana rea. Dar te poate face o tinta.

Cea mai buna abordare pe care trebuie sa o luam atunci cand vine vorba de terenuri de investitii si propuneri de afaceri este sa o pastram simplu. Nu sunteti un expert financiar si nici un om de afaceri. Nu pretindeti ca sunteti unul. Daca nu stii, nu stii. Necunoasterea sau intelegerea unei investitii sau a unei propuneri este un indicator cheie pe care trebuie sa-l indepartati de la masa.

Bogatia nu este o destinatie

Unul dintre motivele pentru care imbogatirea rapida nu este posibila este ca conceptul in sine este gresit. Ce este bogat? Cand este suficient, suficient? Si de unde stii ca esti bogat? Esti „oficial” bogat cand ajungi la statutul de milionar? Esti bogat cand poti cumpara orice vrei din inima? Exista atleti celebri, actori si actrite, cantareti, doctori, avocati, oameni de stiinta etc. care fac sute de mii de dolari – chiar milioane – dar sunt totusi rupte. Bogatia este o calatorie, nu o destinatie. Este mai mult decat banii in banca si poseda dulciuri scumpe. Veti castiga bani si il veti cheltui. O vei castiga si o vei pierde. Fiind bogat este atunci cand ajungeti intr-un loc in care puteti sa va multumiti si sa gestionati ceea ce aveti – indiferent cat de mult sau cat de putin. A fi bogat este o stare de spirit si un loc de pace, care nu este lacom si in mod constant ajunge pentru mai mult. Este o calatorie de multumire. Si calatoria nu se intampla peste noapte.