Doriti o calitate mai buna a sunetului pe laptop?

In momentele de maxima relaxare ascultam adesea muzica sau ne uitam la un film pe laptop si, din diverse motive care nu depind neaparat de brand, ci de specificatiile tehnice audio, este posibil ca nu intotdeauna sa primim o calitate excelenta a sunetului. Laptopurile de dimensiuni mici, disponibile pe piata la momentul actual, ofera o calitate notabila a sunetului, insa aceasta nu tine neaparat de performanta garantata de modelul de laptop detinut, ci si de spatiul in care este creat sunetul. Daca va intereseaza calitatea sunetului atunci cand ascultati piesa preferata sau va uitati la un serial, ati putea conecta o pereche de casti, scutind o situatie neplacuta ce va poate schimba starea de spirit..

Diferite sunete din diferite motive

Totul este o chestiune de confort, de preferinta personala si de ceea ce obisnuim sa ascultams de fapt. Daca purtati o conversatie prin Skype cu un prieten sau va uitati la o emisiune TV, difuzoarele incorporate sunt susceptibile de a se auzi destul de bine. Dar daca ascultati muzica sau vizionati un film pe durata a catorva ore, sunetul s-ar putea sa nu se mai auda la aceeasi intensitate. S-ar putea sa ajungeti la concluzia ca un laptop va este de folos doar pentru indeplinirea task—urilor pentru birou, insa nu trebuie sa va faceti un crez doar pentru ca ati avut de-a face cu un model de laptop mai putin performant. Este adevarat ca puteti folosi laptopul oriunde si oricat doriti, evident, daca aveti la indemana si incarcatorul original, chiar si fara a fi nevoie sa il cuplati la un set de boxe. Si cum ramane cu laptopurile cu sunet de marca, cum ar fi cele care pretind ca au boxe Harman Kardon sau Dolby? S-ar putea sa aiba autocolantul pe produsul lor, dar, asa cum au aratat recent studiile de profil, nu este intotdeauna clar ce inseamna acest lucru in practica.

Nici o speranta pentru calitatea sunetului laptopului?

Desi calitatea sunetului variaza de la un model de laptop la altul, nu trebuie sa invinuiti brandul producator – chiar si cei mai buni producatori nu pot concura cu experienta boxelor cu sunet surround complet. Mai mult, limitarile tehnice ale difuzoarelor incorporate pe laptop-uri inseamna ca nu este posibil ca sunetul sa fie mai calitativ si ascutit, daca vreti, decat sunetul generat de alte laptopuri disponibile la acelasi pret cu modelul de laptop pe care il detineti in prezent. Desi toti producatorii de laptopuri se intreg in promisiuni si inovatii sortite, uneori, esecului, exista si nume mari care isi respecta promisiunile si le ofera utilizatorilor experienta unui sunet clar si de durata; trebuie doar sa gasiti „acel model” de laptop care se potriveste cel mai bine asteptarilor dumneavoastra.

Ce puteti face pentru a fi siguri ca nu veti ramane in „pana de sunet” in cele mai importante momente? Cititi review-uri ale laptopului de care sunteti interesati si, eventual, testati-l in magazin. Nu exista o reteta care sa ne conduca direct la laptopul cu pricina, insa cu siguranta dovezile calitatii pot fi testate oricand dorim sa achizitionam un laptop care sa merite pretul la care se vinde. Totusi, desi se poate ca un anumit model de laptop sa beneficieze de numeroase specificatii tehnice de top, acuratetea sunetului este un atribut de care trebuie sa tineti cont si, in cazul in care doar la acest capitol pare sa scartaie laptopul, sa cautati un service de profil care sa reconfigureze calitatea initiala a sunetului.