Distribuirea timpului de calitate cu o persoana in varsta

Distribuirea timpului de calitate cu o persoana in varsta in ultimii ani poate fi un moment special pentru intreaga familie. Cu toate acestea, persoanele care se ocupa cu durerea Alzheimer sau cronice au un timp mai greu de filtrare a cuvintelor si actiunilor lor. Dvs si familia dvs. suntei pregatiti pentru stresul si vatamatele sentimente care pot veni cu situatia?
De asemenea, va trebui sa tineti cont de nevoile sotului / sotiei si a copiilor, daca le aveti. Daca copiii dvs. sunt tineri, veti avea suficient timp si energie pentru a le oferi ingrijiri? Daca tu si sotul / sotia dvs sunteti impartiti in legatura cu aducerea unei alte persoane in casa dvs, analizati optiunile alternative. Nu doriti sa puneti in pericol sau chiar sa va incheiati casnicia peste acest lucru.

Veti avea ajutor?
Nu numai ca aveti nevoie de un sistem puternic de sustinere emotionala, dar veti avea nevoie, de asemenea, de ajutor pentru ingrijirea unui iubit. Aveti alti frati sau membri ai familiei care sunt dispusi sa-si intensifice si sa ajute, atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere fizic? Chiar si nepotii adulti tineri se pot aseza cu cei dragi timp de cateva ore pe saptamana pentru a va oferi o pauza mult mai necesara sau timp pentru a face niste treburi.

Daca nu gasiti pe nimeni care sa va ajute in indeplinirea sarcinilor de ingrijire, aveti prieteni, familie sau vecini care sunt dispusi sa ofere o mana de ajutor, cum ar fi lasatul copiilor la scoala sau aducerea ocazionala a mesei? Este important sa nu va raspanditi prea subtire – persoana in varsta va depinde de voi, evitati astfel arderea cat mai mult posibil.

In cele din urma, alegerea de a deveni persoana care o ingrijeste este o chestiune foarte personala. Majoritatea oamenilor doresc sa aiba grija de o persoana care imbatraneste sau de un membru al familiei din iubire si respect, dar este important sa se ia in considerare si modul in care ingrijirea stresanta poate fi in portofel, in familie si in sanatatea fizica si psihica.