Diferenta dintre a vinde si a amaneta se simte in buzunarul bucurestenilor

O persoana nu trebuie sa detina o afacere pentru a sti sa vanda lucruri. Probabil ati vandut multe lucruri in viata voastra, de la obiecte ieftine pana la obiecte cu o valoare ridicata. In calitate de consumator, vedeti numeroase magazinele de produse alimentare si alte centre comerciale care isi vand produsele si serviciile. Amanetarea este similara cu vanzarea; totusi, exista o diferenta semnificativa. Indiferent de sectorul in care locuiti, exista un amanet Bucuresti care raspunde cu promptitudine nevoilor dumneavoastra. Totusi, s-ar putea sa nu fi vizitat niciodata un centru de amanet sau sa intelegeti cu adevarat care este specificul sau.

Iata principalele diferente in ceea ce priveste vanzarea si amanarea:

In urma vanzarii, bunurile nu mai pot fi recuperate

Nu exista nicio clauza atasata vanzarii (cu exceptia cazului in care luati in considerare garantiile). Sa presupunem ca aveti un magazin mixt intr-o piata locala din sectorul 2. Atunci cand clientii platesc pretul solicitat pentru articolele expuse, atunci ei pot face ce isi doresc cu acele articole. Probabil nu vindeti lucruri pe care doriti sa le pastrati. Dar daca ati vandut ceva accidental? Va trebui sa platiti pretul solicitat de client – care poate fi mai mare decat pretul initial. Deci, este usor sa vedem ca vanzarea este de obicei o tranzactie permanenta.

Amanetarea va permite reintrarea in posesia bunurilor cu valoare sentimentala

Amanetarea poate fi considerata ca un imprumut pe garantie. Bunul pe care il amanetati pentru bani e numit amanet. Cele mai multe lucruri de valoare pot fi aduse in amanet, cu preponderenta bijuterii. Multe magazine de amanet accepta si colectii, antichitati si chiar masini. De pilda, la amanetul Romero din Bucuresti bucurestenii sunt incurajati sa profite de pe urma obiectelor de valoare pe care nu le mai folosesc, pentru a obtine sumele de bani necesare pe o perioada scurta de timp. In loc sa va vindeti bunul catre centrul de amanet Bucuresti, imprumutati bani pe baza acestuia.

Popularitatea amanetelor din Bucuresti

Micii comercianti si dealerii care se ocupa cu vanzarea obiectelor mai mult sau mai putin valoroase au existat din cele mai vechi timpuri. Pana de curand, casele de amanet au oferit cel mai popular mod pentru oamenii mai saraci de a obtine banii necesari pentru acoperirea unei nevoi. Conditiile de acordare a unui imprumut sunt minime si nu trebuie sa-ti dovedesti veniturile sau sa ai un credit pentru a intra in posesia unei sume de bani.

Astazi, casele de amanet faciliteaza obtinerea de imprumuturi de urgenta. Multi oameni merg, de asemenea, la amanet pentru a obtine profit de pe urma obiectelor de valoare pe care nu le mai folosesc sau care ii incomodeaza din diverse considerente. Spre deosebire de alte institutii, Amanetul Romero nu practica taxe si comisioane abuzive fata de clientii sai. Cei mai bine de 20 de ani de activitate in care a deschis centre in peste jumtate din tara a ajutat compania sa dezvolte o viziune axata pe transparenta si empatie fata de nevoile si lipsurile beneficiarilor. Astfel, in cazul in care nu platiti imprumutul si termenul de timp convenit este depasit, nu veti pierde bunul adus in amanet, ci puteti solicita o reconfigurare a termenului de achitare.