Despre boxele portabile rezistente la apa

Daca doresti sa achizitionezi niste boxe portabile, este bine sa te gandesti sa cumperi unele rezistente la apa. Acestea sunt proiectate pentru a putea face fata unui mediu umed. Unele boxe nu vor pati nimic chiar daca se mai intampla sa fie scapate in apa sau sa fie lasate in ploaie. Ele sunt rezistente la socuri, praf, nisip si murdarie.

Unele dintre aceste modele ar putea fi, de asemenea, incluse in topul listei cu cele mai bune boxe portabile, deoarece sunt performante. Ele vin cu unele caracteristici care ii atrag pe clienti si sunt proiectate nu numai pentru a rezista intemperiilor, ci si pentru a incanta utilizitarii prin calitatea sunetului.

Ce este o boxa portabila rezistenta la apa? Evaluarile IP:

Este posibil sa fi vazut evaluarile IP acordate diverselor modele de boxe portabile. IP-ul reprezinta clasificarea pentru protectia internationala.

Daca vei vedea un numar de IP56, primul numar indica nivelul de protectie fata de materialele solide sau cele precum praful sau nisipul ( 0-6), 6 fiind cel mai protejat. Al doilea numar indica protectia impotriva lichidelor, ( 0-8), 8 insemand protectia maxima. A treia cifra apare in cazul in care exista o protectie impotriva impactelor mecanice.

Este posibil sa vezi un X in locul unui numar daca dispozitivul nu este evaluat pentru lichids sau murdarie, cum ar fi IPX7. Aceasta inseamna ca nu este evaluat pentru praf, ci pentru apa.

Cand vine vorba de apa, scala de evaluare este de la IPX0 pana la IPX8. Calificativul reprezinta protectia zero fata de apa, iar valoarea 8 inseamna protectia maxima, acel dispozitiv putand fi introdus in intregime in apa fara a se strica.

Pentru ca un difuzor sa fie complet rezistent la apa si sa supravietuiasca chiar si celor mai umede medii in aer liber, acesta ar trebui sa fie un IPX7, ce asigura protectia in cazul contactului cu apa timp de aproximativ 30 de minute.

Ratingul IPX6 protejeaza boxa portabila de un flux de inalta presiune, din orice unghi. Cel de IPX5 se refera la un flux de apa de joasa presiune din orice unghi, iar IPX4 asigura protectie impotriva stropirii.

Daca modelul tau de difuzor are doar un rating al apei, va primi calificativul de IPX5, X-ul reprezentand suportul pentru evaluarea prafului.

In unele cazuri, este posibil sa vezi o a treia cifra, ce marcheaza calificativul pentru protectie impotriva impactului mecanic, de la 0 la 6.