Despre agresiunea in mediul online

Forme de agresiune si aici ma refer la : “ ridiculizarea, păcăleala, calomnia , ameninţările , comentariile răutăcioase şi insulta trimise prin e-mail, retransmise pe forumuri, lăsate pe blog-uri , trimise ca mesaje sau telefoane anonime . De asemenea si crearea de conturi false , virusi transmisi de la persoane ce aveau ceva impotriva ta si orice altceva ce poate constitui agresiune .

Aceste forme de agresiune nu au limita iar cei care le fac nu contientizeaza gravitatea lor uneori .

În Cehia, două eleve de 12 ani au încercat să se sinucidă din cauza agresiunii virtuale.

Careva statistici in urma unui studiu ( la cercetare au participat 23.420 de copii din 25 de state europene ) :

* 12% dintre copiii europeni cu varsta intre 9-16 ani spun ca au fost deranjati sau ca i-a suparat ceva pe internet .
* 39% din copii s-au confruntat cu unul sau mai multe riscuri . Majoritatea riscurilor sunt experimentate de mai putin de un sfert dintre copii .
* Cel mai frecvent risc online raportat de copii este comunicarea cu persoane noi , neintalnite fata in fata, si vizualizarea de continut potential daunator. Rareori copiii se intalnesc offline cu persoane noi si sunt rareori hartuiti online.
* A fi hartuit online prin primirea de mesaje rautacioase sau daunatoare este riscul cel mai putin comun , dar cu cea mai mare probabilitate sa supere copiii.
* 1 din 12 copii s-au intalnit offline cu cineva contactat online ; acest risc duce in rare cazuri la experiente daunatoare .

TU la ce fel de agresiuni ai fost supus/a ?
Te protejezi cumva impotriva lor ?