Decizii riscante pe care le-au luat milionarii, dar nu sunt potrivite si pentru tine

Cand cititi despre milionarii si miliardarii lumii, se pare ca succesul lor a fost un rezultat inevitabil al hotararilor lor de tenacitate si de pricepere. Dar, uneori, aceste alegeri sunt mai putin savuroase si mai iresponsabile la limita – si ar fi neplacut pentru majoritatea dintre noi sa incercam unele dintre aceste cascadorii in propria noastra viata. Povestile oamenilor care ajung de la carpe la bogatii pot fi de inspiratie, dar majoritatea dintre noi trebuie sa ramana practice. De aceea ar trebui sa evitati sa copiati aceste patru decizii de viata pe care milionarii au reusit sa le faca.

Parasirea liceului

Exista o serie de persoane cu un succes deosebit care nu si-au terminat studiile liceale si nu a facut nimic pentru a le impiedica sa ajunga la varful campului. De exemplu, fondatorul lui Wendy Dave Thomas, dezvoltatorul Tumblr David Karp, regizorul Quentin Tarantino si fondatorul Virgin Atlantic, Richard Branson, au renuntat la liceu si totusi au devenit multi-milionari. Da, acesti milionari au reusit sa construiasca o cariera salbatica fara a-si termina educatia formala, dar este o greseala sa presupunem ca majoritatea oamenilor le pot emula caile neregulate.

In primul rand, un lucrator fara diploma de liceu castiga o medie de 520 dolari pe saptamana, potrivit Biroului Statistic al Muncii. Presupunand un an de castiguri constante (ceea ce nu este neaparat cazul, deoarece multi lucratori fara diploma nu se pot baza pe o munca stabila), aceasta se ridica la 27.040 dolari anual. Completarea liceului inseamna o salariu mai mare, deoarece lucratorii cu diploma castiga un venit mediu saptamanal de 712 dolari sau 37.024 dolari pe an.

In plus, persoanele care abandoneaza scoala au cea mai mare rata a somajului in America, la 6,5%. Lucratorii cu diploma de cel putin o liceu au o rata a somajului de 4,6%, in timp ce rata somajului la nivel national este de 3,8%. In mod clar, finalizarea invatamantului liceal este una dintre cele mai sigure modalitati de a asigura stabilitatea financiara.

Acesta este motivul pentru care Dave Thomas, fondatorul lui Wendy, si-a castigat GED in 1993 la varsta de 61 de ani. A descris ca a renuntat la liceu ca una dintre cele mai grave greseli din viata sa si nu a vrut succesul sau ulterior de a incuraja tinerii oamenii sa renunte la scoala.