De ce nu trebuie sa anulati un card de credit

Priviti cartea de credit. E una dintre cartile de credit mai vechi cu care ati cumparat o multime de lucruri. Problema este ca platiti o taxa anuala si va simtiti rau sa o platiti. Sunteti tentat sa anulati cardul pentru a elimina total taxa. Dar stiti ca acest lucru va afecta scorul dvs. de credit.

Ar trebui sa va anulati cardul? Sau ar trebui sa platiti in continuare taxa anuala cand ati putea gasi cu usurinta un alt card de credit care ofera un program de recompense generos, fara taxe anuale?

De ce nu trebuie sa anulati cardul
Poate fi tentant sa anulati orice card de credit care percepe o taxa anuala, mai ales daca taxa este mare. Dar anularea unui card de credit poate afecta raportul dvs. de utilizare a creditului. Acest raport masoara cantitatea de credit disponibila pe care o utilizati in orice moment. Cu cat mai mult credit pe care il utilizati, cu atat scorul dvs. de credit va scadea.

Cand inchideti un card de credit, rata de utilizare a creditului va creste automat, chiar daca nu faceti nicio achizitie noua. Acesta este motivul pentru care expertii financiari recomanda pastrarea conturilor cartilor de credit deschise chiar daca nu le utilizati.

Varsta creditului dvs. conteaza, de asemenea. Cu cat este mai mare creditul, cu atat este mai bine pentru scorul dvs. Deci, daca inchideti o carte de credit mai veche, chiar daca se percepe o taxa anuala pe care preferati sa nu o platiti, veti rani si scorul dvs. de credit.