De ce este imposibil sa ne imbogatim rapid?

Cu totii am visat sa castigam la loterie fara ca macar sa fi jucat vreodata. Mostenirea a milioane de lei de la un unchi bogat despre care nu stiati ca a existat. Adresarea ideii de afaceri perfecte catre persoana perfecta la momentul potrivit. Dar cautarea bogatiilor rapide si a bogatiei instant este un exercitiu de fuziune. Este ca si cum ati incerca sa capturati un unicorn purpuriu care traieste in afara castelului, chiar dincolo de sfarsitul curcubeului; este imposibil. Nu exista. Filmele, cartile si social media au vandut ideea ca imbogatirea rapida este posibila. Dar aceasta este o minciuna.

Atragerea de bani rapid si usor este un miraj care va poate atrage pe o cale intunecata. Riscati devastarea emotionala si financiara, precum si risipa de energie si de resurse. Si totusi, oamenii nu par sa renunte la cautarea unor modalitati de a sari peste munca si de a merge direct la bogatie. Este imposibil – a fost intotdeauna si va fi intotdeauna. Iata de ce.

Legea echitatii (ceea ce ati oferit este ceea ce primiti)

Mintea, trupul si sufletul uman sunt construite pentru eficienta. Ganditi-va la ceea ce se intampla cand decideti sa incepeti sa faceti exercitii. La inceput, miscarile tale sunt ciudate. Iti lipseste coordonarea si te descurci repede. Dar un lucru amuzant se intampla de-a lungul timpului – te adaptezi. Nu numai ca te descurci mai bine la efectuarea exercitiilor, dar si corpul tau ajusteaza si gaseste modalitati de a face miscarile mai eficient pentru a economisi energia.

Acelasi lucru este adevarat atunci cand vine vorba de construirea bogatiei. Este firesc sa cautati modalitati de a obtine cat mai mult posibil cu cat mai putin efort, dar va exista intotdeauna o limita. Lucrul fizic permite organismului sa se adapteze prin construirea memoriei musculare, a fortei si a rezistentei. In mod similar, pe masura ce construiti bogatie, dezvoltati rabdarea, forta mentala si rezistenta de care aveti nevoie pentru a va sustine banii in timp. Si, la fel ca si in cazul exercitiilor fizice, imbogatirea este, in general, o incercare echitabila – cel putin initial. Doar iesi ce ai pus.

Linia de jos este obtinerea averii – sau ceva de valoare – este, de obicei, atasata muncii aspre, rabdarii si cresterii in timp. Bogatia fara munca este similara cu folosirea dietelor prin prabusire pentru a pierde in greutate. Rezultatele nu sunt durabile si nu ati invatat cum sa mentineti in mod corespunzator modificarile. Trebuie sa lucrati in mod consecvent din greu si sa vedeti progresul inregistrat in timp.