Dati atentie detaliilor cand mergeti la cumparaturi

In fiecare zi, avem potentialul de a pierde bani doar pentru ca nu ne acordam atentie. Platim prea mult pentru articole, deoarece nu observam cat costa. Pierdem bani in taxe, pentru ca nu citim detaliile de pe documente.

Credem ca aceasta lipsa de atentie la detalii ne costa cativa lei. Dar aceasta neglijenta poate reprezenta, in cele din urma, o mare parte a banilor pierduti in timp. Sa examinam aceste modalitati prin faptul ca orientarea spre detaliu va poate imbunatati situatia financiara.

Veti cunoaste o afacere buna cand o veti vedea
Daca acordati o atentie deosebita costurilor, veti afla cand vedeti o afacere buna. Chiar daca nu cumparati pentru un anumit element, faceti timp pentru a va uita la pretul sau. In acest fel, cand va veni momentul sa faceti o achizitie, veti avea un sentiment daca va platiti prea mult. Daca sunteti foarte constient de preturi, puteti afla care retaileri au in mod constant cele mai bune oferte si care magazinele pentru a evita. In functie de unde cumparati, este posibil sa automatizati acest proces prin stabilirea de alerte de preturi prin e-mail sau text.

Veti observa cand un casier face o greseala
Obisnuiam sa lucrez casier la un magazin de furnizare de birouri si nu am fost deosebit de grozav la asta. La sfarsitul zilei, am aflat de multe ori ca am facut greseli atunci cand am dat restul clientilor. Putini clienti au observat vreodata erorile, asa ca a fost pierderea lor. Cand platiti bani la un magazin, asigurati-va ca va numarati restul inainte de a pleca. Aveti grija sa va amintiti ce facturi ati platit. In plus, asigurati-va ca ati revizuit chitanta pentru a va asigura ca nu ati fost taxat accidental de mai multe ori pentru un produs.