Cum sa te trezesti mai devreme

Suntem putin peste prima luna a lui 2018 si probabil ca lucrati din greu la noi rezolutii. Vrei sa pierzi 20 de kilograme, sa iti faci un blog, sa petreci mai mult timp cu familia si prietenii sau sa obtii o promovare la locul de munca? Rezolutiile acestea au nevoie de tine in cea mai buna varianta a ta si, evident, de mult timp alocat.

Este timpul sa confruntati faptele: trebuie sa va treziti mai devreme

Trezirea in toiul diminetii a fost intotdeauna o lupta de-a lungul vietii noastre. Parintii si bunicii nostri ne trageau din pat cu tot cu patura de fiecare data cand trebuia sa mergem la gradinita, scoala sau liceu. Dar odata ajungi la maturitate, nu mai este nimeni acolo sa ne roage frumos sa ne trezim, iar responsabilitatile nu vor astepta dupa noi sa ne facem curaj sa le infruntam.

Este adevarat ca atunci cand ai un job de care esti pasionat, lucrurile devin mai usoare. Poate ai un blog nou, unde devii creativ, unde ajungi sa fii, unde fiecare zi nu seamana cu cealalta. Esti bucuros sa te trezesti: iti place sa citesti comentarii noi venite de la cititorii fideli, sa te adresezi abonatilor si sa scrii idei inspirate din jurnalul tau. Scopul tau este puternic, la fel si dorinta ta de a te trezi dimineata devreme. Oricare ar fi noul tau proiect – fie ca te pregatesti pentru a-ti pregati corpul pentru vara sau daca te pregatesti pentru o promovare – il vei face important si vei aspira la implinirea lui, asa ca vei dori sa te trezesti mai devreme.

E greu sa te trezesti devreme cand nu stii ce faci dimineata asta. Benjamin Hardy, blogger si autor, sustine o idee transanta: claritatea duce la motivatie. Daca as vrea sa ma trezesc devreme, as avea nevoie de claritate. Daca obiectivul tau este sa te trezesti devreme si sa meditezi in fiecare dimineata, alege meditatia pe care urmeaza sa o faci cu o noapte inainte. Daca doresti sa scrii un articol pe blog, scrie-ti o schita scurta cu o noapte inainte. Usureaza munca!

Aceasta este realitatea. Suntem – si vom fi intotdeauna – obositi si disperat de diminetile incepute devreme. Programul dumneavoastra poate sa nu va permita un pui de somn dupa-amiaza, dar exista si alte variante de relaxare: o ceasca de cafea fierbinte, o baie relaxanta, un episod Netflix. Trezirea devreme este brutala si obositoare – dar este magica.

Asa ca trebuie sa va treziti devreme si sa aveti mai mult timp in 2018!