Cum sa scapi de anxietate

Anxietate: este cel mai rau. Daca sunteti ca mine, ati putea (din fericire) sa o experimentati doar o data in timp. Lunile vor trece si apoi dintr-o data, un eveniment de viata stresant il face sa-si inapoieze capul urat din nou si veti fi impins in zile, saptamani sau chiar luni de anxietate continua. Inca mai invat cum sa facem fata acestor episoade, dar aici sunt 3 lucruri pe care le puteti face acum, daca sunteti blocat intr-o bucla de anxietate:

VIZIONATI VIDEO ASMR
Acest lucru poate fi foarte neconventional pentru unii, dar daca nu ati incercat sa vizionati videoclipurile ASMR ca forma de terapie, de ce sa nu faceti acest lucru? Pentru cei neinitiati, ASMR (raspunsul meridian senzorial autonom) este un fenomen de relaxare care provoaca tunete incantatoare si un sentiment de somnolenta. Mai recent, ASMR a devenit un gen real pe YouTube unde creatorii de videoclipuri soptesc si creeaza sunete auditive intr-o varietate de moduri diferite. S-ar putea sa aveti nevoie de ceva timp pentru a afla ce fel de clip video ASMR va relaxeaza cel mai mult, dar odata ce veti gasi ca nu exista o modalitate mai buna de a va relaxa mintea si de a va concentra in intregime pe altceva, veti apela cu mai multa incredere la altfel de videoclipuri.

MEDITATI
Mereu a fost spus sa stati in acel moment si sa meditati cand va simtiti anxios – in special cand sunteti blocat intr-o bucla de feedback care pare aproape imposibil de scapat. Dar, in timp ce meditati, necesita timp si practica si veti observa ca  functioneaza cu adevarat. Pe o calatorie de lucru extrem de stresanta, m-am concentrat pe cateva tehnici, care m-au invatat sa las emotiile momentului trecand fara sa le permit sa se manifeste in ganduri anxioase si repetitive. Daca vreti sa invatati cum sa gestionati emotiile si anxietatea pe termen lung, cred cu siguranta ca meditatia merita timpul dvs.

MERGETI LA PLIMBARE
Daca nu vreti sa lucrati, nimic nu este mai eficient decat sa iesiti din casa si sa mergeti la o plimbare. Nu numai ca ajuta unele dintre lucrurile care provoaca anxietate ci, de asemenea, permite sa  uitati de tot ceea ce va ingrijoreaza si sa va concentrati asupra respiratiei in aerul proaspat. Data viitoare cand va confruntati cu niste ganduri anxioase, provocati-va sa umblati de 1-2 ori in jurul blocului – cu siguranta nu va face sa va simtiti mai rau, ci mai bine!