Cum sa reaprindem iubirea pentru lectura

Iti amintesti de zilele in care citeai carte buna? Ai putea sa petreci ore in sir de relaxare, inconjurata fiind de aventurile personajelor. Totusi, timpul liber a devenit o chestiune din trecut, un subiect tabu despre care nu se prea vorbeste, iar putin timp liber, daca exista, e petrecut cu prietenii la o noua serie de Netflix. Iti e doar de o carte buna?

Fa-o parte din rutina ta
Stim ca sunteti atat de ocupati, incat cititul a devenit o sarcina trecuta in lista zilnica de to do. Cu toate acestea, daca aveti o rutina buna, in care integrati activitati productive care va pot relaxa si face mai eficienti, va incurajam sa va ganditi la citit ca parte a acesteia. Imbinati practica de yoga si meditatie adaugand o noapte de lectura. Fa-ti o ceasca de ceai, gaseste un loc linistit, stai linistit si pierde-te intr-o carte buna; te vei simti ca nou!

Citeste cu prietenii
Invita-ti prietenii la cina si roaga-i sa ramana dupa sa cititi sau sa faceti schimb de pareri literare. Sau, daca aveti o stare care va permite sa faceti shimb de idei, ii puteti invita la o cafea in oras sau acasa si le puteti povesti despre noile carti pe care le-ati achizitionat si despre cum v-au imbunatatit acestea modul de gandire.

Combinati cititul cu un alt hobby
Vrei sa asculti podcast-uri? Ascultati un podcast despre literatura. Vreti sa savurati un pahar de vin dupa o zi de lucru? Faceti-o mai productiva cu o carte. Bai cu supa aromata? Investeste intr-un stand pentru cada si bucura-te de o carte citita in liniste. Sau cititi o carte despre hobby-ul vostru, fie ca este vorba despre yoga, scris sau gatit.

Alaturati-va unui serviciu pentru abonamente
Serviciile de abonament sunt infloritoare si exista o multime de cluburi de carti care apar. Faceti un mic research si gasiti unul care pare cel mai potrivit pentru voi. Exista si acelea care contin personaje, cele care transforma cartile in retete de cocktail, si altele pentru genuri specifice. Tot ce conteaza este sa gasiti acel serviciu care sa va aduca de fiecare data hrana sufletului mai aproape.

Cititi in pat
Decat sa leneviti o ora in plus cat stati in pat in dimineata zilei de sambata sau duminica, setati-va alarma, dar nu va fortati sa va ridicati, si cititi o carte relaxanta Este modalitatea perfecta de a fi productiv fara prea mult efort si va va face sa va simtiti minunat pentru restul zilei.