Cum sa calci sacoul de la costum

Sacoul este o parte importanta a oricarui costum. In loc sa platiti pe altcineva sau sa apelati la o curatatorie, puteti sa va calcati sacoul la domiciliu pentru a-l mentine intr-o stare cat mai buna. Calcarea unui sacou este un proces destul de simplu, atata timp cat utilizati aparatul potrivit, temperatura potrivita si apasati cu grija fiecare sectiune. Cu ajutorul unei statii de calcat puteti sa indepartati pana si cele mai persistente cute, pentru a arata impecabil in orice situatie.

Inainte de a calca este indicat sa va pregatiti sacoul pentru statia de calcat. Verificati daca exista pete sau murdarie pe acesta, deoarece caldura se va depune pe pete si le va face mult mai greu de indepartat, asa ca trateaza orice pata inainte de procesul de calcare.

Aveti nevoie de o masa de calcat pe care sa o utilizati pentru a calca fiecare portiune a sacoului cu eficienta. Verificati eticheta interioara a sacoului pentru costum pentru instructiunile de ingrijire si pentru a vedea din ce material este facut sacoul. Va trebui sa reglati setarea de caldura a statiei de calcat in functie de materialul costumului.

Asigurati-va ca statia de calcat este perfect curata. Baza acesteia poate deveni murdara in timp si poate lasa reziduuri pe tesaturi. Daca baza trebuie curatata, utilizati o carpa umeda sau o pasta de sare de copt pentru a elimina petele dure.

Setati temperatura potrivita a statiei de calcat si lasati-o putin sa se incalzeaza inainte de a o folosi. Cele mai evoluate modele se incalzesc instant, ceea ce va permite sa economisiti timp si energie.

Nu incepeti pana cand nu sunteti siguri ca statia de calcat este la temperatura corecta.

Sacoul este format din diferite portiuni cu materiale diferite, asa ca este necesar sa adaptati temperatura in consecinta, pentru a nu va deteriora sacoul.

Procesul incepe prin calcarea portiunii din spate, iar mai apoi se continua cu partea frontala si laterala.

Partea frontala a sacoului va avea, cel mai probabil, buzunare, carora va trebui sa le acordati o atentie speciala. Imediat ce ati terminat, agatati sacoul pe un umeras, pentru a-l pastra intr-o forma buna.

Deconectati statia de calcat si asteptati pana cand fierul se raceste, inainte de a-l depozita. O statie de calcat este practic un fier de calcat mai evoluat, care va permite sa calcati cu eficienta orice material, cu rapiditate si confort.

surse informationale:

www.statiidecalcat.ro