Cum sa ai grija de tine in timpul unei zile de lucru

Ingrijirea de sine a devenit un subiect popular in ultimii ani si din motive intemeiate. Mai mult decat oricand inainte, oamenii practica obiceiuri zilnice care ii fac sa fie relaxati, mai fericiti si gata sa fie cei mai buni. In timp ce unii dintre noi avem rutine excelente de ingrijire de sine acasa, accentul pe ingrijirea noastra poate disparea atunci cand vine vorba de o zi agitata la birou. Si acest lucru nu este bine.

Multi dintre noi petrecem mult timp la locul de munca, asa ca ingrijirea de sine ar trebui sa fie o parte din rutina noastra in zilele noastre la birou. Mai jos sunt prezentate cinci modalitati de a exersa cu usurinta grija de tine, chiar si cu cel mai aglomerat program de lucru.

  • In loc sa petreceti o pauza de cinci sau zece minute privind telefonul, acordati-va timp pentru a va concentra pe meditatie pentru a va usura mintea si a va concentra respiratia. Aplicatiile de telefon precum Calm si Headspace au simplificat sa permita o escapada rapida pentru cateva minute de meditatie. Gasiti doar un loc linistit, aduceti casti si relaxati-va.
  • Intinderile de yoga pot fi incorporate in viata noastra de zi cu zi in mai multe moduri diferite – nu este necesara o rogojina de yoga. O modalitate excelenta de a te simti intins si relaxat in timpul saptamanii este invatarea unor pozitii de yoga de baza care trebuie facute la biroul tau … chiar si stand in picioare!
  • Multe locuri de munca se pot simti ca un mediu excesiv de formal sau chiar un mediu rece. Dar daca aveti un birou, puteti sa va decorati asa cum doriti (atat timp cat este potrivit, desigur). Pentru a va simti mai centrat si ca acasa in timpul zilei, creati o atmosfera pe care o veti iubi. Adauga imagini cu prieteni si familie, plante, puzzle-uri sau activitati mici si multe altele.
  • Daca ne simtim stresati, uneori purtand o conversatie cu cineva a carui prezenta ne bucuram va face lucrurile de zece ori mai bune. Petrecem mult timp cu colegii nostri. Asadar, este o idee buna sa gasiti conexiuni si sa conversati cu ei despre altceva decat munca. Gasiti un grup bun in care sa va alaturati pentru iesirile la masa de pranz sau legati-va de acel coleg de serviciu care va va permite sa va aventurati in programul sai in timpul unei pauze de cinci minute.