Cum poti avea grija de finantele tale in vreme de recesiune

Exista vesti bune si vesti proaste despre aceste opinii. Vestea buna este ca nimeni nu are o bila de cristal, ceea ce inseamna ca nici cei mai saraci dintre predicatorii economici nu pot stii ce va face economia noastra in viitor. Cu toate acestea, stim ca anumite tendinte financiare nu pot continua pe termen nelimitat. (Amintiti-va in 2007, cand am crezut cu totii ca preturile locuintelor pot creste doar o data?)

Deci, cum va puteti pregati pentru o recesiune care se poate intampla sau nu intr-un interval de timp pe care nu il puteti prezice? Din fericire, exista o serie de actiuni pe care le puteti intreprinde astazi pentru a va proteja pe dvs. si finantele dvs.

Sustineti-va fondul de urgenta
Expertii financiari recomanda tuturor sa construiasca un fond de urgenta care ar putea acoperi cheltuieli in valoare de trei pana la sase luni. Fondul dvs. de urgenta va poate trece printr-o perioada de somaj pana cand veti deveni urmatorul loc de munca.

Cu toate acestea, a-ti pierde locul de munca in timpul unei recesiuni poate fi ceva mai ingrozitor decat sa il pierzi in orice alt moment. Cand economia in ansamblu a avut un impact, poate fi mult mai dificil sa gasesti un alt angajator care angajeaza. Acesta este motivul pentru care durata medie a somajului in perioada recesiunii a fost de peste 25 de saptamani (aproape sase luni), in timp ce durata medie a somajului este de putin peste 9 saptamani .

Acum este un moment excelent pentru a va adauga la fondul dvs. de urgenta. Incepeti un transfer automat in contul dvs. de economii cu fiecare cec de plata si cautati alte modalitati de imbunatatire a acelui fond.

Daca nu aveti un fond de urgenta care ar putea face fata somajului indelungat, nu este nevoie sa va panicati. Amintiti-va: orice puteti indeparta va va fi util daca va aflati cu un slip roz. (Vezi si: 7 modalitati usoare de a construi un fond de urgenta de la 0 USD )

Creati bugetul Planului B
Un alt pas proactiv de facut este sa descoperiti ce s-ar schimba in ceea ce priveste obiceiurile dvs. de cheltuieli daca ati pierde locul de munca sau ar lua o reducere de salariu. Parcurgerea bugetului curent si identificarea elementelor pe care le-ati putea reduce va pot ajuta sa va asigurati ca fondul dvs. de urgenta va duce la pierderea venitului.

Ati putea chiar sa va provocati sa faceti cateva mici reduceri si sa vedeti daca va pierdeti cheltuielile anterioare. Acest lucru poate elibera niste bani in plus (mai mult pentru fondul de urgenta!) Si va poate ajuta sa va simtiti mai mult in controlul cheltuielilor dvs. acum si in viitor.