Cum mi-am dat datele de pe cardul de credit

Toamna trecuta, am primit un e-mail care parea sa fie de la gazda mea. E-mailul a sustinut ca exista o problema cu informatiile mele de plata si mi-a cerut sa o actualizez. Am dat clic pe linkul din e-mail si am introdus numarul cartii de credit, crezand ca o modificare recenta pe care am facut-o pe site-ul meu trebuie sa fi provocat o problema.

In dimineata urmatoare, m-am conectat la contul meu de card de credit pentru a gasi doua achizitii mari neautorizate. Un escrocher imi scosese cu succes informatiile de plata de la mine.

Acest esec al securitatii este destul de jenant pentru un scriitor de finante personale. Stiu mai bine decat sa fac clic pe un link de e-mail care pretinde ca sunt de la banca mea, creditorul cartilor de credit sau o alta institutie financiara. Dar, deoarece e-mailul provenea de la o sursa care nu era in mod special financiara (si pentru ca ma gandeam la modificarile pe care le-am facut pe site-ul meu web chiar cu o zi inainte), m-am lasat jucat.

Din fericire, pentru ca imi verific zilnic soldul cardului de credit, escrocii nu au scapat de el. Cu toate acestea, este mai bine sa fii proactiv cu privire la evitarea furtului de carduri de credit, astfel incat sa nu fii blocat cu curatarea, ceea ce mi-a luat cateva luni pana la final.