Cum faci ca mâncarea să reziste mai mult timp în frigider

Te-ai întrebat vreodată cât de mult poți ține mâncarea la frigider. Probabil ai verificat foarte des alimentele să vezi dacă nu cumva au depășit perioada limită când puteau fi consumate. Frigiderul tău poate arată exact ca al tuturor: alimentele pe care le consumi mai des stau în față, iar cele de care nu te atingi sfârșesc în spatele tuturor. Dacă sunteți ca mine, atunci și voi uitați de anumite produse chiar înainte de data de expirare.

Cât de mult trebuie ținută mâncarea în frigider?

Conform topfrigidere.ro, cu cât frigiderul e mai curat și mai bine organizat, cu atât mai ușor îți va fi să te concentrezi pe toate tipurile de alimente din frigider și să vezi ce trebuie să fie consumat și ce nu. Nu orice aliment va dura la fel de mult în frigider. Spre exemplu, dacă ai câteva bucăți de pui, e necesar să le gătești în cel mult câteva zile sau să le congelezi, în timp ce mezeluri precum baconul te poate ține și mai mult de o săptămână. Merele se păstrează foarte ușor până la cca. 5 săptămâni, în timp ce nu au o coajă foarte solidă și nu sunt la fel de consistente, cum ar fi căpșunile sau cireșele, rezistă cel mult o săptămână în frigider.

Folosindu-te de inscripțiile de pe pachetele alimentelor e un prim pas foarte important în păstrarea alimentelor atât cât e nevoie, cât și pentru a ști dacă mâncarea pe care o ai în frigider e sau nu bună de mâncat. De îndată ce ai deschis pachetul știi că trebuie să-l consumi până la data respectivă. O altă idee bună ar fi să ții un sticky notes în permanență lângă frigider pe care să notezi datele de expirare ale lucrurilor pe care le ai în frigider, precum și alte notițe relevante. Gândește-te doar că dacă un produs expiră și starea sa începe să se degradeze, vor avea de suferit și celelalte produse.