Ce trebuie sa stii despre cele 4 tipuri de venituri – partea I

Banii sunt temelia a aproape tot ceea ce vrem sa facem in viata. Cei mai multi dintre noi sunt invatati ca, daca vrem sa avem o viata buna, trebuie sa mergem la colegiu, sa obtinem o diploma practica si sa lucram pana la varsta de 65 de ani.

Suntem invatati sa bugetam si sa economisim pentru pensionare, in esenta cele mai multe sfaturi bancare traditionale ne invata sa fim administratori de bani si sa lucram pentru altcineva. Daca ar exista un alt mod de a trai si de a castiga bani? Daca ar exista o modalitate de a va lua mai mult control asupra banilor si a vietii voastre? Vreau sa defalc cele patru tipuri diferite de venituri.

CASTIGURILE ACTIVATE SAU ACTIVE
Ce este: Venitul obtinut sau venitul activ este cel mai obisnuit mod prin care oamenii sunt invatati sa faca bani. Acesta este tipul de venit care provine din munca unui loc de munca care necesita energie si timp.

Pro: Sunt necesari foarte putini bani pentru a incepe si de ce atat de multi oameni se bazeaza pe acest tip de venit pentru a-si asigura ei insisi si familiile lor. De asemenea, de multe ori este usor sa va deplasati de la companie la companie.

Contra: Daca va imbolnaviti sau raniti din orice motiv, atunci banii se opresc de obicei, adica, daca nu aveti invaliditate pe termen scurt prin munca dumneavoastra. Daca lucrati cu un loc de munca cu venituri mici, poate fi dificil sa obtineti un avans financiar. Aceasta este o modalitate mai dificila de a deveni bogat.

PORTOFOLIU SAU VENIT DE INVESTITII
Ce este: Portofoliul sau venitul din investitii este orice fel de venit pe care il faci din vanzarea unei investitii la o rata mult mai mare decat cea pe care ai platit-o initial. Aceasta se numeste adesea castiguri de capital. Cei mai multi oameni incep cu un portofoliu sau cu venituri din investitii, muncind intr-un loc de munca castigat.

Pro: Este o modalitate mult mai buna de a deveni bogat. Banii tai pot lucra pentru tine in timp ce dormi. Banii in investitii au adesea un efect de zapada sau un efect compus si pot crea un venit pe o baza consistenta pentru dvs.

Contra: adesea trebuie sa aveti mai multi bani in avans pentru a investi. Trebuie sa faceti o multime de cercetari inainte de a incepe si multi oameni aleg sa colaboreze cu un consilier financiar care ii indruma in ceea ce priveste cum sa investeasca si sa creeze un portofoliu diversificat. Poate dura mult timp pentru a genera si nu aveti intotdeauna control asupra modului in care o investitie are, ceea ce poate insemna si ca puteti pierde bani in acest fel. Exista riscuri implicate.