Ce trebuie sa discuti cu prietenii tai inainte de o calatorie

Calatoria cu prietenii pare intotdeauna o idee minunata, fie ca este vorba de un weekend lung in Londra, de o excursie de o luna pe o insula de sud a Noii Zeelande, fie de o saptamana in Italia si Spania. Cu totii ne dorim sa credem ca oamenii pe care ii iubim si le pretuim vor fi tovarasi minunati pentru astfel de aventuri, dar, din nefericire, nu merge intotdeauna asa.

Indiferent cat de apropiati de prieteni sunteti cu cineva, calatoriile au potentialul de a aduce cele mai bune si cele mai rele in noi, mai ales cand intalnim situatii neasteptate sau stresante. Acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa calatoriti niciodata cu ceilalti – calatoriile cu prietenii pot fi o experienta minunata! Dar pentru ca toata lumea are diferite stiluri de calatorie, exista unele discutii pe care ar trebui sa le aveti cu siguranta inainte de timp pentru a va asigura ca prietenia dvs. ramane intacta pana la sfarsitul calatoriei.

Fie ca sunteti doar tu si betia ta, fie un grup de cinci persoane pe care l-ai intalnit acum o luna, discutand despre anumite probleme inainte de timp, poti sa te pregatesti pe tine si pe prietenii tai si sa te duci pe aceeasi pagina inainte sa pleci. In timp ce detaliile specifice vor varia in functie de tipul calatoriei pe care o luati, acestea sunt cateva linii directoare generale pentru a discuta unele despre altele pentru a obtine rostogolirea mingii.

Mijloc de transport

Cum vei ajunge de la loc la loc? Pentru unele calatorii, acest lucru poate fi evident: inchiriam o camioneta timp de o luna. Dar, in alte cazuri, este posibil sa nu aveti toate planurile de transport planificate inainte de timp. Poate incepeti sa zburati intr-un oras si apoi sa va deplasati prin tara printr-o combinatie de trenuri, autobuze, plimbari cu barca etc. Exista anumite forme de transport pe care le preferati altora? Sunteti dispus sa faceti o plimbare cu autobuzul de peste 12 ore sau doriti mai degraba sa zburati? Este autostopul o optiune si face toti oamenii implicati sa se simta confortabil sa o faca? Sunteti un grup care doreste sa ridice autostopii daca se produce ocazia?

Buget
Nu este nimic mai rau decat sa va simtiti ca va aduceti grupul pentru ca toata lumea doreste sa cheltuiasca bani pentru ceva ce nu va permiteti, deci este bine sa vorbim despre ceea ce sunteti dispus sa platiti inainte. Este ok daca uneori unul sau doi oameni doresc sa cheltuiasca bani pentru ceva pe care altii nu il au, dar recunoscand inaintea timpului ca acest lucru s-ar putea sa vina poate ajuta sa fie o situatie mai putin ciudata in acest moment. De asemenea, este o idee buna sa vorbiti despre cum veti plati si sa urmariti cheltuielile de grup – veti plati in mod repetat pentru mese si camine si pur si simplu va asigurati-va ca se ridica? Sau veti plati fiecare dintre dvs. numai pentru propriile costuri pe intreaga durata?

Cazare
Notiuni de somn bun si avand suficienta energie este de o importanta capitala pentru a avea o mare experienta de calatorie. Mai ales atunci cand mergi din oras in oras intr-un ritm rapid, calatoriile pot sa-ti ia cu adevarat de la tine si sa nu te simti bine odihnit pot adauga stres inutil. Ce tipuri de locuri sunteti dispus sa stati si cat de confortabil trebuie sa dormi bine? Veti utiliza site-uri precum Couchsurfing.org sau aduceti cortul propriu pentru camping? Veti ramane in pensiuni ieftine la marginea orasului? Sau sunteti dispus sa scoti niste aluat suplimentar pentru pensiuni frumoase si hoteluri in centrul orasului?